Miért van egy mechanikus termosztátnak hat csatlakozója, amikor gyakorlatilag csak zárnia és megszakítania kell egy áramkört?
Mechanikus, tárcsás termosztátot akarok kicserélni digitális, programozhatóra.
A mechanikus kütyüre 6 vezeték csatlakozik, egyértelműen nem az elektromos hálózat szabványai szerint, mivel szerintem nincs is közvetlen a hálózatra kötve. Van egy zöld, ami egyértelműen föld vagy test, van egy piros egy kék és egy sárga vezeték a termosztátot csatlakozóin, egy barna és egy fekete magán a hő mérséklet szabályozta kapcsolón. Gyakorlatilag csak e kapcsolóra kötött vezetékek jelentőségét értem.
Bocsi, elnéztem.
Csak egy piros egy sárga és egy kék vezeték megy a termosztátba, amely 3 ág egyetlen kábelben megy maga a boiler felé.
És ha leírtad volna a termosztát típusát? :-)
Egyébként szokott lenni az ilyenekben több érintkező (NO/NC) és hiszterézist előállító ellenállás. Ezek növelik a kivezetések számát.
Annak a típusáról van szó, amelyikre a kérdésed vonatkozik:
"Mechanikus, tárcsás termosztátot akarok kicserélni....
...A mechanikus kütyüre 6 vezeték csatlakozik,"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!