Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Miért csattan, és szikrézik a...

Miért csattan, és szikrézik a mikróhullámú sütő?

Figyelt kérdés
Eddig semmi gond nem volt vele,tegnap este viszont,mikor meg akartam melegíteni a vacsorámat,az étel behelyezése után megnyomtam a már megszokott gombokat,erre hatalmasat csattant,és nagy szikrát vetett a sütő hátulja,ahol a lyukak vannak.Eléggé megijedtem!Rögtön kihúztam,nem éreztem égett szagot,átnéztem hátha van benne fóliadarab vagy hasonló de semmi,ezután újra elindítottam,és működött,majd ma reggel megint szikrázott,és más gombokkal is.

2015. okt. 20. 14:58
 1/10 anonim ***** válasza:
86%
Elromlott. Inkább ne használd.
2015. okt. 20. 14:59
 2/10 A kérdező kommentje:
Működik a csattanás után elindul,persze nem fogom így használni,de arra gondoltam valami biztosíték lehet a ludas talán.
2015. okt. 20. 16:25
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha biztosíték lenne a gond, akkor be sem kapcsolna
2015. okt. 20. 19:15
 4/10 anonim válasza:
Kondenzátor rossz vagy a magnetron de lehet hogy az egyik kábel szigetelése leolvadt ami a transzformátor közelében van és közel áll a vasmaghoz és töltődés jön létre a kettő között majd kisül és az szikrázik.
2015. nov. 5. 23:40
 5/10 anonim válasza:
Vagy elkezdett melegedni a transzformátor egyik tekercse.
2015. nov. 5. 23:42
 6/10 anonim ***** válasza:

Még ennyi bullshit hülyeséget...

Csillámlemezt nézd meg a mikróban, alapjáraton egy (vagy 2-3 darab is lehet) ezüst színű lemezke ami fel van csavarozva valahol a mikró belsejében az egyik oldalfalra. Ha erre folyadék, zsír cseppen, képes kilyukadni, elrepedni. Ez szórja szét a hullámokat a mikró melegítő terében. Ha megsérül, büdös, ég, szikrázik, stb... 4-500 ft a javítása, neten vegyél kis csillámlemez darabot, ollóval méretre vágod mint a gyári, és beleteszed a helyére.

2015. dec. 6. 12:11
 7/10 anonim ***** válasza:
Az enyémben semmilyen ezüst színű lemezke nincs.
2015. dec. 13. 12:04
 8/10 anonim ***** válasza:

Mindegyikben van, max. nem találod.

[link]

Lehet, hogy a képhez hasonlóan valami nyílásba van. Elképzelhető, hogy már elszíneződött az évek alatt (sárga, barna, sötét szürke, stb..).

2015. dec. 13. 18:25
 9/10 anonim ***** válasza:

Igen, ezen a részen van egy ugyanolyan fehér színű valami, mint az egész belső rész. Lehet, hogy ez a takarólemeze a csillámlemeznek.

Köszi a választ. (Nincs vele gondom, csak kíváncsi voltam.)

2015. dec. 14. 07:02
 10/10 anonim ***** válasza:
Vagy lehet, hogy az maga a csillám lemez. :) Nm, ha esetleg tönkremenne a mikró, az esetek 90%-ában ezt kell cserélni, pár 100ft-os tétel.:)
2015. dec. 14. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!