Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Elektromos sütőhöz mindenképp...

Elektromos sütőhöz mindenképp kell külön vezeték a villanyórától? Konkrétan ehhez a tűzhelyhez kell? (link)

Figyelt kérdés
[link]
2015. okt. 20. 06:58
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

nem ilyen egyszerű, hogy hívok szerelőt, mert akkor fűtés sincs, meg nem akarok pluszba fizetni ezért.

ha maga a hálózat elbírja, akkor tényleg csak annyi a kérdés, hogy kell-e külön áramkör, mert annak a kiépítése nem 2000 ft, és akkor már nem biztos, hogy megéri kombináltat venni.

2015. okt. 20. 19:35
 12/17 anonim ***** válasza:

Ha egy ilyent bedugsz a konnektorba is ekkora aggodalommal vagy?

[link]

Pedig ez 2KW, a sütő meg 1,827 kW.

2015. okt. 21. 15:34
 13/17 A kérdező kommentje:

hát, ilyenem nincs, ezért nem is tudtam a teljesítményét.

komoly, hogy ez is 2 kW-os.

de szerintem inkább járjak utána alaposan és legyek aggodalommal, mint tönkremenjen a hálózatom tél közepén, és több százezres károm keletkezzen.

2015. okt. 21. 17:48
 14/17 anonim ***** válasza:

Milyen károd lehet? Levágja a biztosítékot és kész.

Hat éve volt kicserélve a vezeték az egész lakásban.Nézd meg a biztosítékokat, hogy hányas van benn.Nekem egy 20-as biztosítja az összes konnektort, a lámpát meg egy 16-os. Van még a gázkazánnak egy 20-as.Egész nyáron a konnektorról ment a mobilklíma, ami 2.5KW-os.Nem volt semmi gond.

2015. okt. 21. 19:59
 15/17 anonim ***** válasza:

Még senki sem helyezett letétbe pártatlan helyen egy fél lakásnyi pénzt, hogy ha a jóslata mégsem jön be, és leég a tiéd, akkor abból újjá tudjad építeni...

Ha NEM TUDOD, hogy milyen a vezeték, akkor BIZONYOSODJ MEG róla, ne bízz abban, hogy mások agykontrollja felhízlalja.

Dehogy csak annyi károd van, hogy lecsap a kismegszakító. Az csak akkor van, ha a vezeték megfelelő(bb). Ha nem, akkor elkezd melegedni. Tudod, a melegedést használják tűz keltésére...

2015. okt. 21. 20:10
 16/17 anonim ***** válasza:
Mivel innen nem látunk bele a faladba, nem tudjuk, hogy milyen vezeték van oda behúzva, azt sem, hogy hogyan van szerelve. Az, hogy néhány éve lett felújítva praktikusan nem jelent semmit. Láttam már kiégni frissen felújított lakást elketromos tűz miatt. Ahogy az elöttem szoló is írta, az elektromos tüzek leggyakoribb oka a túlterhelt vezeték. Szerintem azt mérlegeld, hogy mibe kerül egy új lakás (esetleg egy temetéssel kiegészítve, mert valaki bent ég a lakásban) és mibe kerül az, hogy egy villanyszerelő kimegy és ránéz a vezetékezésre?
2015. nov. 1. 23:04
 17/17 anonim ***** válasza:
Illetve még egy kérdés... (utolsó vagyok): miért ne lenne fűtés ha kimegy a szerelő?
2015. nov. 1. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!