Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mi baja lett a mosógépnek?

Csapo1002 kérdése:

Mi baja lett a mosógépnek?

Figyelt kérdés
Van egy Whirlpool AWE 8723, 6. érzékes mosógépünk. Nemrég költöztünk új lakásba, azóta egyfolytában rosszalkodik, indításkor F06 hibakódot jelez. A motort meg sem forgatja, hanem bekapcsolás után pár másodperc és jön a hibakód! Valamelyik nap a párom mosott volna és hívott, hogy ugyan ez a hibajelenség! Majd pár óra múlva ismét hívott, hogy beindult a gép!!! Magától megjavult volna??? Észre vettem mikor beindult, hogy fura, ciripelő hang jön a motorból és mintha az egyik szénkefe jobban szikrázna a másiktól. Illetve megfigyeltem, mintha egy kicsit "ütne, kóvályogna" az ékszíjtárcsa! Lehetséges, hogy esetleg szállítás közben történt valami? A 4. emeletről lépcsőn kellett lecipelni a gépet... Meg régebben is csinált olyat, hogy 'majd kitáncolt a fürdőszobából centrizés közben, pedig kb. 1.5 éve lett lengéscsillapító cserélve benne. Az a "vergődés" lehet az ékszíjtárcsa deformálódása miatt? A válaszokat, SEGÍTSÉGET előre is köszönöm!
2015. okt. 13. 16:55
 1/5 anonim ***** válasza:

Én is arra gondolok, hogy szállítás közben lelte valami baj.Vagy esetleg ott az új helyen ferdén áll?

Szerintem érdemesebb lenne megnézetni szerelővel, mint próbálgatni.Nehogy nagyobb baja legyen.

2015. okt. 13. 17:05
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az E6 hibakód tachogenerátor hiba, de a szénkefék is okozhatják!

Legvalószínűbb hibaokok:

1. Szénkefe-kopás. Ideiglenes megoldás: ahol a szénkefe kivezetése a kefetartó fém részéhez van hegesztve, ezt a pöcköt beljebb lehet hajtani pár tized mm-rel úgy hogy beljebb legyen a szénkefe. Tartós megoldás: szénkefe csere.

2. Elakadt a szénkefe. Kicsit meg kell mozgatni, kitisztítani belőle a fekete port.

3. Motor csatlakozó kontakthiba. Csatlakozó sarukat összenyomkodni fogóval.

A motoron 3 tekercs szokott lenni, külön-külön mérhető. Egyik, a nagyobb ellenállású a tachogenerátor, 2 kis ellenállású a forgó- és állórész.

2015. okt. 13. 17:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Bocs, F6 kódot akartam írni!
2015. okt. 13. 18:17
 4/5 A kérdező kommentje:
Második válaszoló, köszönöm szépen!
2015. okt. 13. 18:57
 5/5 A kérdező kommentje:
De azért az elsőnek is... :)
2015. okt. 13. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!