Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mitől függ, hogy egy sütő...

Mitől függ, hogy egy sütő bekötött vagy dugvillás?

Figyelt kérdés

Amenyiben nem dugvillával adják, akkor ha én rakatok rá azt és a konnektorba dugom, akkor elveszítem a garanciát?

Nekem eddig még csak konnektorba dugós sütőm volt, nagy teljesítményű (3700W összesen), jó márkás is alapból dugvillával jött. Most amit kinéztem, azon nincsen dugvilla, csak kábel és elvileg "bekötött". De mi a különbség? Miért nincs rajta dugó? Ilyen 2500 W összteljesítményű sütő ez, de csak akkor ennyi eleve, ha minden megy együtt, szóval tényleg nem értem, hogy mi a különbség. Még azonos márkán belül majdnem tök ugyanolyan sütők között is egyik villával jön, másik meg nem. Néha a 140 ezresen van villa, néha a 60 ezresen. Nem értem. De nekem a bekötés egyáltalán nem szimpatikus, akkor ki se tudom húzni ha úgy van és én nem akarom, hogy olyan háztartási gépem legyen, amit ki se lehet húzni.

2015. okt. 8. 22:55
 1/4 JulesM111 ***** válasza:

Szia, vannak mindenféle szabványok melyben éppen hinni kell. Igazad van, 2-3kW nem egy nagy cucc, de általában manapság egy sütőt úgynevezett mellészereléssel megfelelő kábelvastagság választásávan külön kismegszakítóval direktben kötünk, úgy, mint főzőlapot, boylert, klímát.

Ha ragaszkodsz a konnektor-dugvilla kombóhoz, ám legyen, remélem a fali kábel keresztmetszete elegendő (>=2.5mm2), földelt, és az aljzat sem egy 300 Ft-os olcsó gagyi ;)

A választás a tiéd ;)

2015. okt. 9. 06:59
 2/4 electroman75 ***** válasza:
Nem véletlen szokták azt is ráírni hogy csak szakember üzemelheti be. Mint írtad a 3700W-os sütőn dugvilla volt, persze lehet de ha megmérted volna a csap(érintkező) vastagságát akkor "némileg" eltért volna pl: 1 vasaló vagy turmix gépétől. Jó Magyar szokás szerint mi másoltuk a németek csatlakozóit de csak 1 méretet vettünk át,ott 3 különböző csap vastagsággal és a hozzá tartozó árammal dolgoznak/használnak. Talán ha belegondolsz 1 picit ha dugvillát-aljzatot használsz 2 kötés van pluszban meg egy valamilyen minőségű csatlakozás. Én személy szerint mindig egy kötődobozban állok ki egy teljesen külön áramkörrel(általában 5x1,5mm2 MCu) amit úgy kötök ahogy a gépek kívánják. De a te dolgod hogy csinálod meg.
2015. okt. 9. 07:11
 3/4 A kérdező kommentje:
Én nem csinálom sehogy, mert nem értek hozzá, nyilván villanyszerelőre bízom, ha ezt meg lehet csinálni.
2015. okt. 9. 12:59
 4/4 A kérdező kommentje:
Egyébként amit kinéztem az ugye nem dugvillás, de egy másik teljesen ugyanolyan (ugynazt tudja, ugyanolyan teljesítménnyel), amin a fogantyú meg a gombok nem nagyon tetszenek az meg dugvillás. Ezért kezdtem el gondolkodni, hogy most mi a fene a különbség?
2015. okt. 9. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!