Megéri a plusz 15ezrest az inverter hűtő a hagyományossal szemben?
Én is ezen gondolkoztam.
Megvettem.
Csendes.
Kevesebbet fogyaszt mint az elődje (igaz az egy 20 éves gép volt).
Az inverter azt jelenti, visszatáplál.
Nem tudom hol olvastad az inverteres népbutítást, mert a hűtők alapból nem inverteresek. Nem táplálnak vissza.
Helyette azzal spórolnak, hogy jobb szigetelésük van. Vastag, vagy még vastagabb.
Mint egy ház hőszigetelése. 5 -25 év alatt igenis megéri a jobb szigetelés.
De ezt te is ki tudod számolni. Megnézed, évente hány kilowattot spórolsz a jobb hűtővel, azt fölszorzod 50 forinttal. Ha mondjuk 5-7 év alatt megtérül a befektetésed, megveszed, amúgy hagyod a fenéba.
Gondolom számolni tudsz.
Az inverter azt jelenti, visszatáplál.
Ezt meg hol olvastad?
Az inverteres hűtőgép lényege, hogy a bejövő váltakozó áramot egyenirányítja, majd ezt azt az inverter újra váltakozó árammá alakítja. Ebben az a jó, hogy nem ki-be kell kapcsolgatja a kompresszort hanem a hőmérséklettől függően kisebb-nagyobb teljesítményen hűt. Ráadásul ilyenkor a hatásfoka is jobb, egy pillanatra sem rántja meg a hálózatot. Olvass utána, miért jobb az inverteres klíma, a hűtőszekrénynél ugyanazok az előnyök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!