Kerámia főzőlap kosz (? )
Érezni lehet-e ezt a koszt, ahogy az ujjaddal végigsimítod?
Mert ha igen, akkor én úgy szoktam pucolni az ilyen főzőlapot, hogy szódabikarbónát szórok rá, aztán ecettel óvatosan leöntöm vagy spriccelem, és otthagyom egy darabig. Aztán a masszával igazából súrolom, lejön, ami lejön, és ha maradt, akkor megint.
Lehet, hogy a fazék aljáról jön át, vagy ha körben van, akkor talán kiforrt valami.
A kör mentén lévő kosz: kifutott, rászóródott szennyeződés van ráégve. Az ilyen szennyeződéseket vagy azonnal vagy a főzés befejeztével ajánlatos letisztítani.
Tisztítása: hideg zsíroldóval lefújni, szivaccsal letörölni ( többszöri ismétlés is szükséges lehet).
Fehéredés: rossz minőségű edény használatából adódik, mivel az edény alja nem fekszik fel rendesen az üveg felületére, nem tudja a hőt leadni. ( magyarul túlmelegszik és előb-utóbb az ilyen fehéredésnél elpattan).
Olykor alumínium edények használata során is kialakul.
A fehéredés nem tisztítható le, maradandó károsodás.
Köszi a válaszokat :)
A leégést megpróbálom úgy tisztítani, ahogy az #1-s ajánlotta. Van külön kerámiafelületre tisztítóm, de az nem bánt el vele...
#2: ezekkel az edényeket kaptam a főzőlaphoz, állítólag jók hozzá és nem is mindig keletkezik ez a szennyeződés.. :/
Köszönöm válaszotok, ha valaki még tud valamit, szívesen fogadom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!