Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Hány foknak kell lenni a...

Hány foknak kell lenni a hűtőben? Többi lent.

Figyelt kérdés

Betettem egy hőmérőt, 13 fokot mutat.

1-től 5-ig lehet szabályozni, 3-ason van.

A gyümölcslé kellemesen hideg, nem jeges, órák óta bent van.

De betettem egy tábla csokit, amit a forróságban hoztam haza, és 40 perc után vettem ki, még mindig "folyékony".

40 perc hogy nem volt elég, mikor a 40 fokos táskámból a 13 fokos hűtőbe került?

A dinnye sem volt különösebben hideg, inkább csak hűvös.

A csokit most bedobtam a fagyasztóba, mert már ennék belőle, de nem így, hogy folyékony.

2015. aug. 11. 18:14
 1/10 anonim ***** válasza:
Plusz 2-5 fok a normál.
2015. aug. 11. 18:32
 2/10 A kérdező kommentje:
az nem jó, akkor újra mérem, és hosszabb ideig hagyom bent a hőmérőt
2015. aug. 11. 18:37
 3/10 A kérdező kommentje:

a magas IQ-val rendelkező facebook-kommentelőnek sikerült egy igen intelligens, értelmes választ adnia, hihetetlenül hasznos, köszönjük..

"András Nagy: minusz 1000000000 foknak b*****g"

adatlapján Rozsdás Rákolló, kb. egy 8 éves zsenivel állunk szemben.

2015. aug. 11. 19:21
 4/10 anonim ***** válasza:

Ha 13 fok van bent, és megy a hűtő, akkor valószínűleg nincs gond.

A hűtő középső polcán kB 5°C-nak kell lennie, ez az ideális. Az alsó polcon, a fiókok felett kb 2°C, az felső polcon 8°C, a fiókokban 10°C, az ajtó polcain 10-15°C a hőmérséklet. Ezek persze körübelüli értékek, 5 fokos középső polc mellett.

[link]

Ha bevásárlás után bepakolsz, akkor bizony megugrik a hőmérséklet. A 40 fokos olvadt csokinak is időbe kerül, míg lehűl, és addig is melegíti a hűtőt. Gyakorlatilag mindennel ugyanaz a helyzet. Ha sokat nyitogatjátok, megint csak melegszik. Ha meg akarod tudni, hogy jó-e a hőmérséklet, akkor tegyél be a középső polcra egy hőmérőt, és miután leállt a kompresszor, várj 5 percet, és nézd meg.

2015. aug. 11. 19:49
 5/10 A kérdező kommentje:

újra mértem, kb. 1 óra volt, maradt a 13 fok. lejjebb tekerjem?

az élelmiszereknek így lehet bajuk, vagy ez elég hűtés pl. kibontott májkrémnek, vajnak, tojásnak, tejnek?

2015. aug. 11. 20:02
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha kikapcsolt kompresszor mellett ennyi, akkor igen, tekerd lejjebb. Ha 5-ön sem hűl számottevően, akkor lehet érdemes egy szerelőt keresni.
2015. aug. 11. 20:33
 7/10 anonim ***** válasza:

Nekünk csontig tekerve (esetedben 5) van benne nagyjából 2-3 fok. Szerintem tekerd fel és ne problémázz ezen.

Akkor kell elkezdeni ilyesmin idegeskedni, ha olvad a jég a frigóban....na akkor gond van.

2015. aug. 11. 22:02
 8/10 anonim ***** válasza:

Ja vagy ha egyáltalán nem áll le a kompresszor.

Ilyen esetekben érdemes megnézetni.

2015. aug. 11. 22:03
 9/10 plasztik@ä ***** válasza:
attol is fögg hova rakod a mérőt minél közelebb van a kompresszorhoz annál hidegebb van ott (alul fagy.. felül hűtő.)
2015. aug. 15. 02:22
 10/10 anonim válasza:

Nálam 10° ot mutat a legalsó polcon ami egy tálca es alatta ugye a gyúmölcsöknek/zöldsegeknek van 2 rekesz.

A 10 normális vagy lentebb kéne legyen?

2024. ápr. 21. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!