Miért nem forog a ventilátor motorja?
Figyelt kérdés
Van egy Hausmeister 50Wattos álló szobaventilátorom, a napokban sűrűn volt a használva a meleg miatt. Egyik nap át vittem egy másik helységbe, és mikor bedugtam, bekapcsoltam, nem indult el a motor, csak zúg, nincs égett szaga a motornak, és nincs benne semmilyen kondi vagy elektronika csak a kapcsoló. mi lehet a gond? szag nélkül leéghetett a motor? előre is köszi a válaszokat!2015. júl. 24. 11:45
1/10 A kérdező kommentje:
Ja, és nincs megszorulva a tengely sem, tökéletesen forog a motor ha kézzel meg forgatom.
2015. júl. 24. 11:47
2/10 anonim válasza:
Szerintem leégett.
Egy tekercs leégése szerintem nem jár olyan erős szaggal, mint egyéb dolgoké. Emiatt nem érezheted.
Arra tippelek, hogy az egyik tekercs elszakadt, így nem tud forogni.
3/10 anonim válasza:
Lehet egy gomb benyomódott (kapcsoló elmozdult) miközben vitted, ami arra szolgál, hogy ne mozogjon egyáltalán és ez okozza.
Ez a legvalószínűbb.
4/10 anonim válasza:
Ha kézzel meg tudja forgatni, akkor hogy lenne az a legbiztosabb, amit írsz?
5/10 anonim válasza:
Nem biztos hogy a lapátot rögzíti fizikailag, lehet máshogyan működik de rémlik hogy régen találkoztam ilyennel ventillátoron.
6/10 anonim válasza:
Ha megpörgeted és úgy bekapcsolod, akkor forog normálisan?
7/10 A kérdező kommentje:
sehogy sem forog, meg pörgetés után sem
2015. júl. 24. 21:22
8/10 anonim válasza:
Valami kondinak mindenképp kell benne lennie! :)
Nem háromfázisú, és nem akkuról megy. Keresd a kondit. :)
9/10 PéterPálka válasza:
Jó esélye van, hogy a kapcsolónál van valami érintkezési hibája. A kondi hiba nem valószínű, mert a kézzel megpörgetés esetén kondi nélkül is felpörögne, legfeljebb kicsit gyengébben fújna.
10/10 anonim válasza:
Eljött az hogy ki kéne mérni, eljut-e a feszültség rendben a motorhoz. Egyébként ha sűrűn használod alacsony fokozaton ezeket a ventilátorokat, akkor hajlamosak a leégésre. Alacsonyabb fordulaton rosszabb a hűtése, de a melegedése nem csökken annyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!