Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mákdaráló alkalmas jég darálás...

Mákdaráló alkalmas jég darálására?

Figyelt kérdés

1. Lehet hogy befolyik a jég, és akkor ugyebár lehet az hogy leüti a biztosítékot. De lehet az hogy ettől véglegesen tönkremegy a mákdaráló?

2. Lehetséges hogy beletörik a jégbe a daráló feje? Vagy túl tud melegedni ha pár másodpercre el van akadva?

Én mindegyikre azt mondom hogy szerintem képtelenség, de szerintetek? Tapasztalat?

2015. jún. 15. 17:10
 1/9 A kérdező kommentje:

Olyan is felmerülhet hogy belül tönkre megy valami, ha igen akkor mi lehet az? A motor? Az csak egy tekercs hogy menne tönkre? Vagy eltörik a tengely vagy mi?

Mindenesetre úgy halottam megszakításokkal kell csinálni. a nagyobb fordulatszám, és a túlmelegedés elérésének elkerülése érdekében.

2015. jún. 15. 17:18
 2/9 Szirty ***** válasza:

Alapvetően nem alkalmas.

Jeget max olyan készülékkel darálhatsz, ami alkalmas folyadékot tartalmazó anyag aprítására. Pl. turmix gép, bot mixer.

Az ok egyszerű: a tengely nincs tömítva folyadék bejutása ellen, a tengely mentén beszivárgó víz tönkreteszi a motort.

"Olyan is felmerülhet hogy belül tönkre megy valami, ha igen akkor mi lehet az? A motor? Az csak egy tekercs hogy menne tönkre?"

Úgy hogy leég a pitsába! Ilyet még nem hallottál?

2015. jún. 15. 17:25
 3/9 A kérdező kommentje:
Igen, erre valók a megszakítások nem? Ha fél másodpercig darálunk aztán 1 másodpercig ki van kapcsolva és így haladunk, akkor el lehet kerülni a túlmelegedést, nem?
2015. jún. 15. 17:32
 4/9 A kérdező kommentje:
A Befolyás ellen meg arra gondoltam hogy fejjel lefele fogom a darálót és rázom fel-le hogy a jég hozzáérjen a daráló fejéhez, így még keveredik is.
2015. jún. 15. 17:34
 5/9 anonim ***** válasza:
remélem csak poén a kérdés, mert különben elég hamar a földhöz verhet az áram ha kipbálod.A zárlat tenné tönkre.
2015. jún. 15. 18:00
 6/9 Szirty ***** válasza:
100%
Egyébként szárazjég darálására alkalmas lehet :)
2015. jún. 15. 18:20
 7/9 A kérdező kommentje:

Kipróbáltam. De sehogy sem sikerült összedarálni, mivel a keverő túl közel van a aljához. és pillanatok alatt eltömődik és üresben forog.

Az okostojásoknak meg mondom hogy ahhoz hogy megbasszon az áram ahhoz szakadás nélküli útnak kell lennie a kezemtől az elektronikáig, ami elég nehezen valósul meg ha száraz marad a kezem. ja és nem kellett egy pillanatnál tovább bekapcsolva lennie a motornak mert azonnal felpörgött max fordulatra, a jég meg össze vissza pattogott, ahelyett hogy darálódott volna. Szóval ehhez nem daráló, hanem kifejezetten jég daráló kell.

2015. jún. 17. 22:18
 8/9 A kérdező kommentje:
Szóval a szárazjég sem működne. Az is csak pattogna össze vissza.
2015. jún. 17. 22:18
 9/9 Szirty ***** válasza:
Tehát a javasoltak ellenére kipróbálva tapasztaltad amit írtunk: Nem alkalmas.
2015. jún. 17. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!