Elromlott a mosógépünk, a szerelő szerint nem érdemes megjavítani, újat kell vennünk. Kinek milyen gyártmány vált be? A miénk Whirpool, de ilyet nem akarok venni. Milyet ajánlotok, ami nem horror áron van?
Szerintem ez alapvetően anyagi kérdés, ki mennyit engedhet meg magának. A mai gépeknél azonban ne számíts hosszú életre, eleve úgy vannak tervezve, hogy max. öt évet bírjanak. Arról nem beszélve, hogy minél több funkciója van, annál nagyobb a hibalehetőség.
Nekem két éve ment tönkre az akkor 26 éves Hajdú Energomat mosógépem (többször javíttattuk, mert a szerelő szerint is ez megérte). Mikor végleg felmondta a szolgálatot elmentem és vettem egy ugyanolyan felújítottat. Töredék összegből megúsztam a vásárlást, egy év garancia is volt rá, de az ég világon semmi baja sincsen ma sem, pedig öttagú családunknál dolgozik rendesen.
Tényleg ezt a mosógépet ajánlod? :D
Nővéremnél van egy, ritka szarul mos és majd szétesik tőle a lakás annyira hangos, nem is beszélve az F fogyasztásáról. Felejtsük már el ezeket az elavult termékeket, akkor azt lehetett kapni, ma már vannak minőségi termékek rendes szervizhálózattal. Persze nem a Whirlpool, Beko, Candy és egyék kínai-török csodáknál, hanem neves márkáknál amik bizonyítottak.
Igen, nekem bevált :)
Anyukám barátnője vett egy modernet, amikor az ő ilyen gépe feladta, azóta is sírja vissza.
Nekem még nem sikerült elérnem, hogy bent hagyjon egy foltot a ruhában.
Mondjuk az is igaz, hogy ha nem fékezed meg körbefutkározza a lakást :) A hangja sem hasonlít pacsirtára, de zárt fürdőszoba ajtóval megoldható.
"eleve úgy vannak tervezve, hogy max. öt évet bírjanak. "
Hulyeseg.
Nekem Siemens van, nagyon szeretem. Nagyon szépen mos.
Már elmúlt 5 éves, úgyhogy remélem, ez nem igaz, hogy 5 évre vannak tervezve :D
off.
Kedves 6. válaszoló. Nem akarlak megzavarni, de köztudott, hogy minden elektronikus szerkezetet egy úgynevezett "tervezett elavulás" figyelembevételével gyártanak. A régi felfogás az volt, hogy egy gép kiszolgálja az embert élete végéig (lásd Rakéta porszívó, mosógépek, hűtők stb.) Aztán rájöttek, hogy ez nem jó, mert akkor az újakat a kutya sem veszi meg.
Nagyon érdekes műsor volt erről a Spektrumon, de a neten is könnyű utána nézni.
" de köztudott, hogy minden elektronikus szerkezetet egy úgynevezett "tervezett elavulás" figyelembevételével gyártanak. "
Koztudott, ja igen, a teljesen fogalmatlan emberek kozott.
16 ev ipari tervezoi tapasztalattal a hatam mogott mondom neked hogy a tervezett avultatas NEM LETEZIK, nem lehet megcsinalni, es nem is torekszik ra senki.
Kerlek ne hozd ide a Villanykorte-osszeeskuves cimu konteos baromsagot, tudom hogy minden lokott arra hivatkozik mint egy szent gralra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!