Egy 35 éve épült panelben lakom, a mi lakásunkban még sosem volt cserélve az elektromos vezeték. Szeretnék venni egy szárítógépet de a párom szerint nem fogja bírni a hálózat és leég a vezeték a falban. Előfordulhat ilyesmi?
Figyelt kérdés
2015. máj. 26. 14:41
1/7 anonim válasza:
Nem. Illetve ha leég akkor a mosógépnél is leéghetne vagy a mikrónál.
2/7 anonim válasza:
Mi a párod, villanyszerelő, vagy sok nők lapját olvasott?
3/7 Tengor válasza:
Előfordulhat.
Szólj egy szakinak, mielőtt komolyabb beruházást teszel!
4/7 anonim válasza:
Nekem klímára mondta ezt egy villanyszerelő, de szárítógép szerintem nem fogyaszt olyan sokat, hogy ne bírja el a hálózat.
5/7 anonim válasza:
A párod nem szeretne szárítógépet.
Ez nem műszaki kérdés. Attól, hogy a hálózatotok 35 éves, valójában alig rosszabb, mint egy ma épült.
Persze fognak jönni okos emberek, akik elmesélik, hogy alumínium, meg ők már kicseréltették, de nyugi, a villamos hálózatok nem olyan vacakból készültek, hogy csak úgy ne bírják a megpróbáltatásokat.
Villanyszerelő dumáknak ne dőlj be.
Ui... villamosmérnökként mesélem.
6/7 anonim válasza:
35 éve még nem volt ennyi berendezés, mint most, nézesd meg villanyszerelővel a biztosítékokat, mennyit bír el. Nálunk volt, hogy 2-3 gép üzemelt és már lecsapta a biztit.
Nem hiába van mostanában több elektromos tűz szerintem.
7/7 anonim válasza:
Alig rosszabb? Alig? Másfeles alumínium, amihez még hozzájárul az, hogy félrészegen bicskával pucolták, fél keresztmetszet bevágva, jó kötést csinálni lehetetlen, a szobákban nincs védővezető, a túláram- és érintésvédelem dugós biztosító... Hát, tényleg majdnem olyan jó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!