A Mobil Klimát csak áramba kell dugni nem kell beszerelni?
Plusz vágsz neki a falban vagy az ablakon egy lyukat, hogy az elvont hőt valahol le tudja adni...
Sokan ezt elfelejtik és elől fújja a hideg levegőt, hátul meg ömlik ki belőle a meleg.
Amúgy egy fos a hatásfoka a mobil klímának, splitklímát kell venni.
Nekem volt mobilklímám, az ablakon kell kivezetni a csövet. Persze nem a nyitott ablakon kidugni, hanem kell egy lyukat vágatni neki. Én ezt úgy oldottam meg anno okosba, hogy csináltam egy másik ablakszárnyat plexivel + lyukkal, és nyáron az volt fent az üveges helyett. De a lényeg,hogy a csövet elszeparáltan ki kell vezetni, különben nem működik. Láttam olyat is, hogy valaki a kéménylyukba dugta, az se rossz.
A hatásfoka tényleg nem fogható a splithez, + elég zajos némelyik, de működik.
Az igazat megvallva egy kereskedő, vagy az eszközt kipróbáló sincsen aki jó szívvel tudná ajánlani a mobilklímákat. Kedves engedelmével lebeszélném róla. Lehet valamennyivel kevesebbet fizetne érte, mint egy kültérire és beltérire osztott split légkondicionálóért, de rossz dologért a kevesebb pénz is sok. Elvégre, ha nem hozza az elvárt eredményt kidobott pénz.
Nem mellesleg a split klímák mára az egyik leghatékonyabb és olcsóbb fűtő eszközzé váltak. Nem szabad szerintem ezt sem kihagyni a számításból. Mert, ha csak kiegészítő fűtésnek használja akkor is 10 ezreket takaríthat meg számláin.
Nem mellesleg a mobil klímának is kell egy tisztes kivezetés. Teszem azt a falba vágva. Akkor meg már ugyanott van mintha splitet szereltet fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!