Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Hogyan kössem be a csatlakozók...

Hogyan kössem be a csatlakozókat a kapcsolóba? (képek)

Figyelt kérdés

Van az alábbi csatlakozó:

[link]

Ehhez vettem most egy kapcsolót, de tanácstalan vagyok hogy melyik kábelt melyik csatlakozóba kellene bedugni:

Így néz ki:

[link]

[link]

2015. máj. 16. 12:00
 1/6 A kérdező kommentje:
Vagy az teljesen mindegy hogy a négyből melyik helyre dugom be melyiket?
2015. máj. 16. 12:03
 2/6 anonim ***** válasza:

Van a kapcsolód oldalán 2 jelölés: L és N. Egyikbe kötöd a barnát, másikba a kéket egyik oldalon, a két szélső részhez.

A földvezetéket (sárga-zöld) továbbviszed a készülékhez, ezt TILOS megszakítani.

2015. máj. 16. 12:15
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, tehát a két szélső rész egyik oldalon bekötöm a kéket másik a barnát és a földvezetéket ne kössem bele a kapcsolóba? (csakmert eddig igy próbáltam és levágta a biztositékot)

akkor a zöldsárgát csak szigszalaggal kössem össze a másik oldalról érkezővel?

2015. máj. 16. 12:22
 4/6 anonim ***** válasza:

Rajzoltam egyet: [link]

mostmár talán egyértelműbb lesz.

A fotód alapján ez egy kétpólusú kapcsoló, tehát csak a fázist és a nullát kell bekötnöd.

2015. máj. 16. 12:32
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a rajzot!:) Igenigen eddig értettem, de a harmadik kábellel mit csináljak, mind a két oldalról jön zöld sárga kábel hagyjam csak egyszerűen ott a kapcsoloban bekötetlenül vagy kössem össze így egy szigszalaggal?

[link]

Bocsi a sok kérdésért nagyon nem értek hozzá de ennyiért nem akarok villanyszerelőt hivni valahogy úgy érzem rossz kapcsolót vettem, az előzőn csak 3 csatlakozo volt mind a két oldalon.

2015. máj. 16. 12:56
 6/6 electroman75 ***** válasza:
Pedig hidd el olcsóbbak vagyunk mint egy temetés vagy egy kis lakástűz.
2015. máj. 17. 01:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!