Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » A keverőtárcsás tényleg...

A keverőtárcsás tényleg jobban mos?

Figyelt kérdés

Azt hallottam, hogy a hajdú keverőtárcsás (holdjáró) mosógépei szebben és jobban mosnak, csak kényelmetlenebb használni őket.

Ugye ez a gép olyan, hogy egy henger alakú üst alján el van helyezve egy lekerekített szélekkel ellátott lapát, ami őrületes sebességgel pörög. Ez a lapát olyan örvényt kelt, hogy hihetetlen erővel és sebességgel csapódik át a szöveten a víz, ellentétben a sima forgódobos gépekkel.

Egy ideje kényszerből használjuk és kezdünk rájönni, hogy jobb. Nem tudtok valami technikákat, amivel tökéletesíteni lehet a teljesítményt? Amúgy külön centrifugával és szárítóval kombinálva egy ilyen szett mindent elvégez, amit egy általános mosógép.

2010. febr. 20. 16:01
 1/10 A kérdező kommentje:

[link]

elhagytam a linket

2010. febr. 20. 16:02
 2/10 anonim ***** válasza:
Az természetes hogy jobban mos hiszen a ruhákat keveri dörzsöli. És a forgódobosnál az a nagy baj hogy sokat tesznek bele és a ruha egy gombócban forog persze hogy nem mosódik jól ki.
2010. febr. 20. 16:08
 3/10 anonim ***** válasza:
Legjobban mos a mosónő teknőben. De megunta, és vett egy keverőtárcsás mosógépet, külön centrivel, és külön szárítóval. De megunta a rakosgatást, meg sok helyet foglaltak a masinák. Vett egy automata mosógépet, ami mindent tud, azóta nincsan állandó mosásszag, meg nem lógnak szarul kicsavart ruhák a vendégek fejére. De jómódjában ezt is megunta, és vett egy teknőt, meg mosószappant.
2010. febr. 20. 16:08
 4/10 anonim válasza:

Igaz... Nekünk automata van, de gyerekkoromban ilyen volt. Amióta automata van, azóta hajtogatja anyukám, hogy vesz inkább egy új Hajdút, mert milyen szépek voltak a bugyik, zoknik, kombinék... egyébként többen dícsérték anno, hogy szép fehérek a ruhák!

Macerásabb a mosás vele, de te írányítasz, nem a mosógép, ami hasznos is!

2010. febr. 20. 16:10
 5/10 anonim ***** válasza:
gyorsabban 15-30 perc) és tisztábbra mos, jóval több vízfelhasználással, 1 kg száraz ruha súlyra kivetítve, az öblítéseket is számitva. De, a legnagyobb hátránya a drasztikus ruha koptatás, egyáltalán nem kíméli a ruhaneműt, sőt szokszor cafatokban szedhető csak ki belőle a ruha.
2010. febr. 20. 16:10
 6/10 A kérdező kommentje:
utolsó: nézz utána a zen buddhizmusnak, van érzéked hozzá
2010. febr. 20. 16:12
 7/10 A kérdező kommentje:

ha szabad javítanom:

a mosónő vett egy automata mosógépet, szárítással, ezüstmosás funkcióval, méhsejtcellás dobbal.

a mosónő fia betette a fotelágy-garnitúrájának a szárazon 10 kilós huzatát, és betömködte úgy, hogy épp, hogy csak beleférjen, majd üzembe helyezte a gépet.

A gépben eltört a csapágy, ezért felhozták a pincéből a régi mosógépeket.

És addig, amíg nincs pénz újra, próbálja magát azzal nyugtatni, hogy minden rosszban van valami jó. Legalább egy fokkal hatékonyabb a mosás.

2010. febr. 20. 16:15
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Bassszus, szegény mosónő!!! Részvétem.

Hát igen, határozottan jobban illetve tisztábbra mos.

Én azért szerettem, mert egy mosással megvolt minden, a fehérek után mehettek a tarkák, és végül a munkásruhák.

Viszont utáltam kiszedni, öblítteni, centrizni..... Ha az ember azt mondta, na ma mosok, az kb tényleg egy napot jelentett egy 4 tagú család esetében. :)

És ahogy már előttem is említették bizony nem kímélte a ruhákat. Volt olyan ruha ami egy mosást bírt, sajna.

Szóval csak óvatosan, és remélem hamarosan le tudod majd cserélni.

2010. febr. 22. 11:16
 9/10 anonim válasza:
Nem igazán. Összecsavarja a ruhákat, kihúzza a szálakat, meg egyáltalán... De ha kénytelen vagy ezt használni, ne tegyél bele sok cuccot, és előre oldd fel benne a mosószert!
2010. márc. 4. 18:36
 10/10 anonim ***** válasza:

Tudom, régi kérdés, de:

"... a legnagyobb hátránya a drasztikus ruha koptatás, egyáltalán nem kíméli a ruhaneműt, sőt szokszor cafatokban szedhető csak ki belőle a ruha."

Ez saját tapasztalat?

Én még mindig ezzel mosok. A kényesebb ruhadarabokat (kötött, flitteres ruhák stb.), mosózsákba teszem, és a probléma megoldva. Soha nem vettem még ki belőle egy ruhát sem cafatokban.

3 fő után az egész heti ruhával 2 óra alatt végzek teregetéssel együtt.

Van mellette automata mosógép, de azt csak olyan ruhák mosására használom, ami nem fér bele a forgótárcsásba (nagykabát, vastag ágytakaró).

Magam részéről az automatáról váltottam vissza a forgótárcsásra. Automatával nem lehet lakatosműhelyben bekoszolódott munkásruhákat kimosni, mert nem képes rá. A víztakarékosságáról pedig azt tapasztaltam, hogy csak "legenda". Az energiafogyasztásáról már nem is beszélve.

Hetente cca. 1 órát megy a forgótárcsás mosógép, cca. 10 percet a centrifuga (1 perc adagonként). Ugyanezt a ruhamennyiséget egész nap "mosta" (az túlzás, hogy mosta) az automata, tehát legalább 8-10 órát fogyasztotta az áramot 1 óra helyett.

"Nulla" vízfelhasználással mosta a ruhát (inkább csak eláztatta vele), majd 3-szor öblítette.

Kíváncsiságból kipróbáltam: Az automatával kimosott ruhát bedobtan a forgótárcsás mosógép mosószermentes, tiszta vízébe, és elkezdtem mosni. Annyi mosószer oldódott ki az egyébként automatával kimosott, 3-szor átöblített, kicentrifugázott és megszárított ruhából, hogy az egész heti szennyes kimosásához némi túlzással ugyan, de elég volt.

Na ekkor döntöttem el, hogy nekem nem kell az automata mosógépek szuper tudása némi bőrgyógyászati allergiáért cserébe. :)

2022. dec. 17. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!