Az elöltöltős automata mosógépeknél mi okozza a gyűrődést elsősorban?
Nálunk egyesek azt mondják, hogy a dob kialakítása. Van egy Samsung gépünk, aminek a dob belső kialakítása speciális "gyémánt" formára hasonlít, a kíméletesebb szövetkezeléshez. A feleségem erre fogja, pedig ennek nem lehet köze ehhez szerintem.
Szerintem a centrifugális erő a fordulatszám függvényében minden mosógépben egyforma. Ha olyan a ruha anyaga, akkor mindegy hogy milyen mosógépben van mosva, gyűrődni fog. Vagy rosszul látom?
A ruha anyaga is mérvadó,de főként a centrifugáláson múlik.
Az igaz,hogy szárazabb lesz a ruha de annyival gyűröttebb is.Ha van vasalás könnyítő funkció akkor azt is be kellene kapcsolni.
"Vasaláskönnyítő és gyűrődéskilazító program
A mosógép a szakaszos centrifugálásnak és a mosás végén alkalmazott ruhalazító dobmozgásnak köszönhetően kevésbé gyűri össze a mosott ruhákat."
Ezt egy szakoldalról másoltam. Ha ezt nézzük, akkor ez benne van a programban, csak nincs külön megnevezve mint "vasalás könnyítő program". Végül is egy gyűrődősfajta szövetnadrág gyűrődött nagyon össze.
Lejárt a program halehet azonnal ki kell szedni a ruhát.
Súlya van ha nedves, összenyomják egymást.
fordulatszámon is sok számít.
" Vasalni kell " ruhákat nyirkosan kellene.
Szerintem legalábbis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!