Beépíthető mosogatógépre az ajtót hogy kell felszerelni?
Figyelt kérdés
Használtan vettem egy beépíthető mosogatógépet. Mivel a konyhaszekrényemhez nem lehet már kapni ajtót (színben), az Ikeában néztem inox ajtót rá. Az eladó csak annyit mondott, hogy a géppel együtt meg kell, hogy kapjuk a szereléshez szükséges dolgokat. A használati útmutatóban nincs benne, hogy lehet rátenni.2010. febr. 16. 17:02
1/2 anonim válasza:
Általában ezek a gépek úgy vannak kialakítva, hogy laminált bútorlapból egy alkalmas méretű lapot (ami lehet pl. a környezetében lévő bútorlap színe/mintázata, de ez NEM előírás, csak egyéni döntés) a lenyíló ajtóban kialakított furatokon átvezetett rozsdamentes, vagy a korróziónak/vegyszereknek ellenálló Reiser féle csavarral kell felcsavarozni. Tehát a csavar fej és a bútorlap között lesz az ajtó. Egyben ez a bútorlap súly egyenlíti ki az ajtórögzítő rugó erejét, így amikor az alsó tartótálca kigurul, nem akar fölcsapódni. Most szereltem be egy mosogatógépet, annál legalábbis így kellett. A géphez volt szerelési utasítás és egy sablon, ami sokat segített. Sztem, ha nem megy keress meg egy szervízt, vagy segítőkész szerelőt, vagy a márka vevőszolgálatát.
2/2 NoSigno2015 válasza:
Bárkinek, akit érdekel: most jöttem rá, egy perce. A lenyíló ajtó mindkét oldalélén egy-egy furaton keresztül van rejtett hosszú (4-5 cm) csavar mindkét oldalon. Ezt kell kicsavarozni ahhoz, hogy le tudd venni a régi bútorlapot az ajtóról. Ez a két csavar tartja felül, alul pedig be volt csúsztatva egy sínbe felülről. Könnyű, ha van csavar oldalt. Siemens (és Bosch ?) modelleknél van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!