Hajdu Energomat Thermal?
Azért ugrál, mert nem elég egyenletes elosztásban rakod bele a ruhát. Ennél a gépnél különösen figyelni kell erre, mert itt nem a dob rugózik, hanem a gép lába. Így, ha egykupacba gyűjti mosáskor a ruhákat, az centrifugáláskor nagyon tud ugrálni.
"Whirpool mosógépünk" - ebben már a dob rugózik, nem a gép lába van rugókra szerelve. Ebbe már nem kell annyira egyenletesen belerakni a ruhát, mert ha egykupacba gyűjtődik, a gép ezt érzékeli, és addig mozgatja oda-vissza a dobot, amíg már nagyjából kiegyenlíti, és csak azután centrizik.
Tehát ne csak úgy beledobáld a ruhákat, hanem, figyelj oda, hogy egyenletesen el legyen osztva. Pl.: pólót nem összehajtva, farmert szinte ráterítve a dob belsejére, ugyanígy az ágyneműt, pulóver erre zoknik gatyák erre nadrág stb rétegesen, széthajtogatva, stb stb.
Ha mégis ugrál, akkor a rugók merevek a lábain... ez már nem egy mai gép...
Tapasztalatból írtam...
A miénk 24 évesen adta fel végleg...
[27F]
Előttem szóló tanácsait osztom én is. :)
Plusz érdemes arra ügyelni, hogy legyen a gép jól megpakolva. Minél jobban tele van, a dob egész területét kitöltik a ruhák, olyankor nincsen egyenlőtlen eloszlás.
Féltöltet esetében gyakoribb az erős ugrálás a fentebb leírtak miatt.
Mivel ez a típus az utolsó öblítőszeres öblítés előtt is centrifugál egyet, ugrálás esetén az öblítőt kirázza a tartóból. Ez a gépet is összekeni meg belefolyik az üstbe és kiszivattyúzásra kerül a centrizés közben - pocsékba mehet.
Érdemes öblítő nélkül indítani a mosást, megvárni ezt az első rövid centrifugálást, majd az azt követő vízfelvétel közben (vagy ha akkor nem nyitható még a fedél akkor utána) betölteni az öblítőt. Ilyenkor mehet már a dobra is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!