Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mennyibe kerül egy eszköz...

Mennyibe kerül egy eszköz kifejlesztése?

Figyelt kérdés
Elsősorban tapasztalt embereket kérdeznék. Van egy megírt operációs rendszerem (saját) egy media playerhez. Részleteket leírom privátban. Olyanokat kérdeznék, akik dolgoztak hasonló projekteken és/vagy villamos mérnök az illető.

2015. jan. 25. 21:58
 1/4 anonim ***** válasza:

a helyedben még privátban sem írnám le, akárki rád írhat

honnan tudod, hogy nem egy szoftver fejlesztő cég egyik alkalmazottja, aki épp akkor lopja el az ötletedet?

2015. jan. 25. 22:05
 2/4 anonim ***** válasza:

Kegyetlen nagy pénz. Egy ilyen cuccot a 0-ról kifejleszteni magánemberként nagyjából lehetetlen. Már a tervezés is brutális meló. De még ha ezt a részét te meg is csinálod (amit kétlek, mivel akkor nem kérdezted volna ezt), utána le kell gyártani több prototípust is, amihez nem elég egy kézi forrasztó, ráadásul mivel még a kis tételt sem éri el a projekt keretében legyártott eszközök száma, ennek következtében elég drága legyártatni egy ilyet. Arra már ki sem térek, hogy mi van akkor, ha belefutsz egy konstrukciós hibába, és komolyan át kell alakítani az eszközt. Nem vagyok mérnök, és nem kaptam még számszerűsített adatokat, de én milliók alatt inkább nem számolnék.

A rendszer meg gondolom Linuxos alapokon nyugszik.

2015. jan. 26. 01:30
 3/4 A kérdező kommentje:

#1 Igazad van, és természetesen csak nagy vonalakban vázolnám fel az ötletet (ami megjegyzem nem egy forradalmi cucc, csak egy media player).

#2 Ezt én is tudtam. Nagy pénz. De én csak a Hardver kifejlesztésére lennék kíváncsi azért írtam hogy jó lenne ha egy mérnök válaszolna. Egyébként módosított Windows Embeded CE az operációs rendszer.

2015. jan. 26. 18:57
 4/4 Hozé don Padrafos ***** válasza:
Szerintem kínaiakkal egyezkedj! Ebayen is láttam olyanokat, akik tervek alapján gyártanak nyákot, öntenek műanyagot, vagy CNC-znek, 10 darab alsó limittel. Eladási minőségű protód így lehetne. Az engedélyeztetés, forgalomba hozatal már más kérdés. Eltaposnak, mint egy csikket. Meg kell kenni embereket, kartelekkel kell szembeállnod, büdös az egész.
2018. nov. 26. 04:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!