Valakinek van tapasztalata elektromos páramentesítő készülékkel?
Figyelt kérdés
Most újítottunk fel egy lakást és nagyon sok penészt kellett eltakarítanunk az előző lakó után. Most minden szép és tiszta de párás a levegő és vizes az ablak. Panel házzal már volt hasonló rossz tapasztalatom a falon gyöngyöződött a víz és erősen penészedett.
Arra gondoltam hogy beszerzek egy ilyesmi ( [link] ) párátalanítót, de nagyon drága. Csak akkor költenék rá ennyi pénzt, ha biztosan tudom, hogy hatékony.
Valaki használt már ilyesmit?
2014. nov. 25. 10:19
1/3 anonim válasza:
Én egy szuterén helyiségben üzemeltetek egy hasonlót. Működik, de mellette a zaj miatt nemigen lehet aludni. A másik szempont, hogy van-e rajta folyamatos kondenzvíz elvezetési lehetőség. Mert azért arra ügyelni, hogy rendszeresen ürítve legyen a gyűjtőtartály, elég macerás, bár egy 3 literes tartály ürítésére 2-3 naponta kell csak sort keríteni (ha nem túl magas a oáratartalom!). Az elvezetésnél biztosítani kell, hogy legyen hová elvezetni a folyamatosan képződő kondenzvizet (padlóösszefolyó, mosdó vagy WC tartály). Emiatt a készüléket a helyiségben esetleg magasabb pontra kell felemelni, hogy a kondenzvíz gravitációs úton elfolyhasson. Ha folyamatosan üzemel, akkor a villanyszámlát jelentősen megterhelheti, hiszen pl. rosszul szigetelt falnál folyamatos üzemelésre lehet szükség. Nálam 75%-ot mutat a higrométer, automatikusan kapcsolgat a készülék és óránként 20-30 percet üzemel (kb. 300 W fogyasztás). Így a kb. 15 nm helyiségnél havi 1500-2000 Ft-ot eszik meg.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ! Azt megmondanád, hogy te milyen típusú gépet használsz?
2014. nov. 25. 11:27
3/3 anonim válasza:
nekem egy delonghi DEM 8,5 van
rengeteget megnéztem, ez volt a legjobb, csendes is, lehet mellette aludni, viszont mióta vettem szárítógépet és nem a lakásban teregetünk azóta megszűnt minden párásodás, azt is érdemes megfontolnod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!