Az indukciós főzőlappal alumínium edény nem melegíthető?
Figyelt kérdés
2014. nov. 16. 19:32
1/8 Tengor válasza:
Indukciós főzőlapon csak mágnesezhető edények használhatók. Az alumínium nem mágnesezhető, így azzal nem lesz használható. Ha esetleg alumíniumon kívül más is van benne, akkor használható lesz, bár rosszabb hatásfokkal.
2/8 A kérdező kommentje:
Én is így olvastam. Akkor jól értettem.
Köszi
2014. nov. 16. 20:06
3/8 A kérdező kommentje:
Ja és akkor mi van ha valahogy becsapom a érzékelőjét és beindul?
2014. dec. 21. 22:48
4/8 Tengor válasza:
A mágnesezhető dolgokat nem csak érzékeli, hanem az elektromos mező egyszerűen csak azokat tudja melegíteni.
Éppenséggel egy hőálló tálba is tehetsz egy vasrudat és melegítheted azzal a vizet, csak épp nem sok értelme van.
5/8 A kérdező kommentje:
Ha indukciós elven felmelegítek neked egy darab alumíniumot akkor adsz 1 millió Ft-ot? :)
Csak mert azt is melegíti!
Bár ezek a gyári melegítők igaz, hogy nem kapcsolnak be, de ha becsapod a kapcsolót akkor melegíti az alut is!
2014. dec. 22. 15:40
6/8 Tengor válasza:
Minek kérdezed, ha tudod a választ? Akkor csináld!
7/8 A kérdező kommentje:
Nem tudtam a választ.
Azt nem tudtam, hogy mágnesezhető anyagra kapcsol be.
Azt tudtam, hogy fémet melegíthetünk ezzel a technikával és nem pedig mágnesezhető anyagot!
2014. dec. 23. 12:20
8/8 Ijj-ijj válasza:
Bizony én szívesen adok neked 1 milliót ha az alufóliát is felmelegíted indukciós elven! Bizonyára valamilyen alumínium ötvözet edénnyel van dolgod amiben van mágnesezhető fém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!