Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Az indukciós főzőlappal...

Az indukciós főzőlappal alumínium edény nem melegíthető?

Figyelt kérdés
2014. nov. 16. 19:32
 1/8 Tengor ***** válasza:
Indukciós főzőlapon csak mágnesezhető edények használhatók. Az alumínium nem mágnesezhető, így azzal nem lesz használható. Ha esetleg alumíniumon kívül más is van benne, akkor használható lesz, bár rosszabb hatásfokkal.
2014. nov. 16. 19:36
 2/8 A kérdező kommentje:

Én is így olvastam. Akkor jól értettem.

Köszi

2014. nov. 16. 20:06
 3/8 A kérdező kommentje:
Ja és akkor mi van ha valahogy becsapom a érzékelőjét és beindul?
2014. dec. 21. 22:48
 4/8 Tengor ***** válasza:

A mágnesezhető dolgokat nem csak érzékeli, hanem az elektromos mező egyszerűen csak azokat tudja melegíteni.

Éppenséggel egy hőálló tálba is tehetsz egy vasrudat és melegítheted azzal a vizet, csak épp nem sok értelme van.

2014. dec. 22. 10:07
 5/8 A kérdező kommentje:

Ha indukciós elven felmelegítek neked egy darab alumíniumot akkor adsz 1 millió Ft-ot? :)

Csak mert azt is melegíti!

Bár ezek a gyári melegítők igaz, hogy nem kapcsolnak be, de ha becsapod a kapcsolót akkor melegíti az alut is!

2014. dec. 22. 15:40
 6/8 Tengor ***** válasza:
Minek kérdezed, ha tudod a választ? Akkor csináld!
2014. dec. 23. 09:38
 7/8 A kérdező kommentje:

Nem tudtam a választ.

Azt nem tudtam, hogy mágnesezhető anyagra kapcsol be.

Azt tudtam, hogy fémet melegíthetünk ezzel a technikával és nem pedig mágnesezhető anyagot!

2014. dec. 23. 12:20
 8/8 Ijj-ijj válasza:
Bizony én szívesen adok neked 1 milliót ha az alufóliát is felmelegíted indukciós elven! Bizonyára valamilyen alumínium ötvözet edénnyel van dolgod amiben van mágnesezhető fém.
2016. jan. 13. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!