Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Miért nem forog a tárcsa?...

Csiborro kérdése:

Miért nem forog a tárcsa? Többi lent.

Figyelt kérdés
Hajdu mosogépről van szó maga a motor az megy de a tárcsa nagyon lassan forog a vizet nem bírja forgatni,az ékszíjat megnéztem nincs lecsúszva nincs is baja egész jó állapotban van.Mi lehet a baj ?

2014. nov. 8. 18:03
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

A tárcsa alatt szennyeződés akadályozza a mozgását.

A tárcsa forgató tengely megszorult.

2014. nov. 8. 18:15
 2/6 A kérdező kommentje:
Hello ! hát nem nagyon látok ott koszt..de megnézem azért köszi..esetleg a kondi közre játszhat itt vmit ?
2014. nov. 8. 18:22
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha rossz a kondi, akkor nem csak lassan forog, hanem a motor hangosabban zúg, és melegszik, kb. 1 perc után füstölni is fog!

Valójában az szokott történni, amit az első válaszoló írt: Az agyban a tengely szokott megszorulni, és mivel az ékszíjat csak egy rugó feszíti, meg tud csúszni és lassabban forog a tárcsa. Javítani macerás, mert leginkább a szimering megy tönkre, amitől víz kerül a csapágyakba, viszont olcsón lehet venni alkatrészt hozzá:

[link]

2014. nov. 8. 18:28
 4/6 A kérdező kommentje:
most nézem az ékszíj lazult meg és ezért forog lasabban és ütemtelenül... azt megtudom valahogyan feszíteni ?
2014. nov. 8. 18:38
 5/6 anonim ***** válasza:
Az a kisebbik gond. Elméletileg egy rugó feszíti a szíjat, ha az már nem tudja feszesen tartani, akkor annyira megnyúlt, hogy ki kell cserélni.
2014. nov. 8. 23:54
 6/6 A kérdező kommentje:
Most nézem a rugó jó és én írtam hülyeséget az előbb...ami forgatja a vizet az a tárcsa forog tul, sztem az kopott ki..
2014. nov. 9. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!