Hogyan kell jól bánni egy porszívóval?
Eta 1466 Onyx 2000 Wattos porszívóm három év után rendkívüli mértékben elveszítette szívóerejét, szöszöket, hajszálakat, cérnákat egyáltalán nem vesz fel, illetve borzalmasan büdös levegőt bocsát vissza a szobába.
Nem tudtam, hogy a Hepa szűrő nem örök életű benne, soha nem tisztítottam, csak a porzsákot ürítettem, ha megtelt. Hogyan kell egy porszívót ápolni, hogy sok éven át rendesen működjön.
Most egy Samsung SC 5485-öst szeretnék venni, de szeretném jól használni. Segítsetek, mert a leírásban nem szerepel.
Az igazi az lenne ha évenként teljesen szétszedné valaki és kitakarítaná, a porzsákon is átmegy a finom por az meg megy a csapágyakba a motorba stb, de a mai porszívókat nem szerelhetőre gyártják, bedöglik dobd el vegyél másikat, nehogymántízévighasználjegyporszívót mert tönkreteszed a gazdaságot, embeeeeeer: tervezett elévülés!!!!!!!! ez legyen e jelszavad!!!
KB.
A hepa szűrőt vedd ki belőle (kuka), és amíg nincs másik, használd nélküle. Bizonyos típusokhoz árulnak mosható hepa-szűrőt, nem olcsón.
Egyébként lehet keresgélni a neten bele valót, itt van pl. egy oldal.
Ha a porzsák textil, azt is egy alapos ürítés után ki kell mosni. Van továbbá a gépek többségében egy durvább szűrő, amelyik a motort védi, ez általában egy téglalap-alakú dolog... Ezt is érdemes kiszedni, kirázni, kimosni, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!