Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Miert nem centrigugalja ki a...

Miert nem centrigugalja ki a gep a ruhakat jol?

Figyelt kérdés
uj mosogepet vettunk es irja az orat a programokat. heinner a neve! velemeny?

2014. szept. 19. 07:34
 1/9 anonim ***** válasza:
Fontos, hogy a ruhákra és a benne lévő vízre megfelelő nagyságú centrifugális erő hasson. Csúnyán hangzik ez a fizikai szakkifejezés, de így van. Ez azt jelenti, hogy nagy átmérőjű dob esetén nagyobb fordulatszámra lenne szükség. A hagyományos Hajdu centrifugák ezért készültek viszonylag kis átmérőjű dobbal, és a dod magassága volt nagyobb. Egy annál nagyobb átmérőjű mosógép dob esetén nagyobb fordulatszámra lenne szükség ahhoz, hogy az említett Hajdu centrifuga hatékonyságát elérje. Sajnos éppen ellenkezője szokott lenni és a mosógépek a nagy dobjukkal néha kisebb fordulatszámon centrifugálnak mint a Hajdu centrifuga. A mai gyáraknak a profit a lényeg, nem az hogy a vásárló maximálisan elégedett legyen.
2014. szept. 19. 07:47
 2/9 anonim ***** válasza:
Mert nincs olyan gép ami tud centrigugálni.
2014. szept. 19. 07:54
 3/9 anonim válasza:

Kihúztátok hátol a dobrögzítőket beüzemelés előtt, ahogy a leírásban szerepel?

Ha igen, akkor valószínű olyan programmal mosol, aminek csak 700fordulatos a centrifuga része stb.

2014. szept. 19. 08:06
 4/9 anonim válasza:
Illetve, ha nincs kiegyensúlyozva a ruha benne, keveset, vagy túl sokat mosol, nem tudja eloszlatni őket, akkor kicentrizi alacsoyn fordulaton - magas fordulatnál kilengne nagyon a dom, mozogna a gép. Nekem ilyenkor el kell rendezni a ruhákat és ráhúzni egy 1200-as centrizést plusz.
2014. szept. 19. 08:09
 5/9 A kérdező kommentje:
max1000 de 800ra tettem es kulonbozo program van es irja hannyal kell es amelyik programma
2014. szept. 19. 08:44
 6/9 A kérdező kommentje:
annal irt 1000 es en 800 ra tettem
2014. szept. 19. 08:46
 7/9 anonim válasza:

szerintem a 800-as gyenge, a gyapju is 700-as, a legkímélőbb.

Ha nem indokolja a ruha, akkor használd az 1000-est.

2014. szept. 19. 10:29
 8/9 anonim ***** válasza:
1000-t használdd! még 1200-as fordulaton is több mint 50% víz marad a ruhákban!
2014. szept. 19. 20:24
 9/9 anonim ***** válasza:
Kisebbre vetted a teljesítményt, aztán csodálkozol , hogy nem centrizik rendesen?
2014. szept. 20. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!