Vennél használt mosógépet? Vagy inkább ujat vegyek 75.000ft-ért ne hasznaltat 15.000ft-ért?
Túl olcsónak találok egy 1 éves gépet 15ezerért. Egy ilyen idős gépnek nem lenne szabad, hogy baja legyen, de akkor ugye te sem ennyit kérnél érte?
Amúgy ki lehet fertőtleníteni, de én inkább újat vennék.
Garancia van még rá?
Mert ha igen én biztos a használtat venném.
Szia!
Ha csak a sterilitás a probléma akkor azzal kezded az átvétel után, csinálsz egy fertőtlenítő szerrel történő mosást, esetleg egy főző (95 C)mosást, így lesz egy steril géped. A nagyobb probléma itt a működőképesség illetve a garancia kérdése! Egy új mosógépre minimum 1 év nem ritkán 2, de előfordul, hogy 3 év garanciát kapsz. (magyarul eddig nyugodt lehetsz ha tönkremegy is nem Te fogod fizetni a javítást) Míg egy használt mosógép esetén ez nem biztos, hogy jár, főleg ha magánszemélytől veszed. Legjobb úgy vásárolnod, hogy viszed magaddal a kedvenc mosógépszerelődet akiben megbízol és átnézeted vele (természetesen nem ingyen) de ez még mindig olcsóbb mintha kidobsz 15000 ft-ot az ablakon egy halom "ócskavasért". Ha véletlenül nem jön össze egy szakértő akkor minimum egy próbamosást érdemes végigvárni (max hőmérsékleten max fordulatszámon).
Természetesen a használt gépek közt is van olyan ami több évig (akár 5-10) is teljesen hibátlanul fog még üzemelni. Szóval szerintem a használt gépekben van egy kis zsákbamacska érzés, főleg ha szakértő szem nélkül veszed, de akár be is jöhet, nem beszélve róla, hogy megspórolsz egy rakás pénzt jelen esetben akár 60000ft-ot is.
Laci
Köszönöm.
érdekes mert állitólag nincs garanciája, és vannak 5 éves gépek amik 18.000ft nemtudom... spórolnák,de nemtudom érdemes e ezen spórolni.
szia
semmiképpen se vennék használt háztartási gépet, több okból kifolyólag
garancia
egy új gép sokkal kevesebb áramot, vizet használ mint egy 4-5 éves, itt már meg is spórolom 1 év alatt a vételi ár egy részét
egy 1 éves gépet azért adnak el, mert a működése nem megfelelő, ott valami rejtett hiba biztosan van
viszont olyat vennék ami csak szépséghibás, de új
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!