Milyen szempontokat érdemes hűtőszekrényvásárlásnál figyelembe venni?
Most fogom életem első hűtőgépét megvenni, még csak most állok neki átgondolni, mire is érdemes figyelni. Megköszönném, ha adnátok tippeket. Három dolgot tudok még csak: A+++, de min. A++ energiafogyasztásút szeretnék, legyen benne/hozzá mélyhűtő rész is, és ne a legnagyobb méret legyen (nekem elég lenne az, aminél a hűtő kb. derékig ér, a mélyhűtővel együtt kb. váll-fejmagasságig. Tehát nem kell, hogy szekrényméretű legyen. Nem kell, hogy beépített legyen, de ha van erről véleményetek, azt is szívesen meghallgatom.
most vettem lakást, egyelőre az előző tulaj bútora van itt, mert még idő kérdése, mire lesz pénzünk lecserélni. Az régi, legalább 30 éves konyhabútor.
Köszönöm!
Annyira nem értek hozzá de lényeges lehet hogy két kompresszoros legyen, tehát ha le akarod kapcsolni a fagyasztót, hogy időnként leolvaszd, akkor ne kelljen az egész hűtőt lekapcsolni tehát a normál hűtő is tudjon tőle függetlenül menni.
A másik hogy energiatakarékos legyen, bár ezt írtad és alap.
Esetleg, hogy elviszik-e a régit amikor kihozzák, meg hogy ingyenesen hozzák-e ki és viszik-e el a régit.
Van-e hozzá alkatrész, pl. a műanyag dobozok. Az enyém 8 éves és már szanaszét törtek a dobozok fülei a mélyhűtőben, az italtartónak a műanyag "fogazata" az ajtóban, amivel odaszorítja a palackokat széttöredezett, letört, ajtónyitó fogantyú eltört, csavartakaró kupak eltűnt. Ahogy néztem kb 30ezer Ft lenne pótolni ezeket a filléres baromságokat, úgy hogy marad fapados az enyém.
köszönöm, tök hasznosakat írtál :)
én most költöztem el albiból, ott is széttöredeztek a zanussi lehel hűtő műanyag rekeszei. egy ideig pillanatragasztóztam (sikeresen, csak rondán), végül a mhelyemen leselejteztek egy hasonlót, és elkértem belőle a cserélhető alkatrészeket. csak a zöldséges rekesz 7-8 ezer ft-ba került volna pótlással...
nem is tudtam, hogy lehet egymástól függetlenül leengedni a két részt. ezek szerint praktikusabb olyat választani, ahol a hűtő és a mélyhűtő szeparált, külön szekrényben van? (mondjuk logikus is, hogy a mindennapos ajtónyitogatással nem érdemes terhelni a mélyhűtős részt.)
A kétkompresszoros előnyét leírták, de az természetesen drágább és többet fogyaszt, ott persze külön-külön megvan az A++++, de együtt már messze nem rózsás a helyzet.
Amúgy "nekem elég lenne az, aminél a hűtő kb. derékig " ebben a méretben nem létezik 2 kompresszoros, az csak a jóval nagyobbak (kb. embernyi) között létezik.
Nekem 1 kompresszoros van, össz. 240literes 1 év után jött el a leolvasztás ideje.
Most állok neki.
Van egy hűtőtáska, abba beleteszem a 3 jégakkut, amit 3 napja tettem a hűtőbe, abba berakom a kényesebb dolgokat, reggelig leolvad, aztán megy minden vissza.
Én így csinálom. Tudod 2tulajdonképpen 2 hűtő, majd 2* annyi hibalehetőség.
Ha megáll a mélyhűtő, nem sokra mégy, ha megy a normál...
nekem 2 kompresszoros side-by-side samsung van jégkockakészítővel, vízadagolóval, minibárral, antifrost, antibacterial, extra hűtőrekesszel ahol más hőfokot is be lehet állítani (pl. húsoknak -5 fok), frissentartó rekeszekkel a zöldségeknek, gyümölcsöknek, stb.
szerintem ilyet érdemes venni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!