Meg tudja nekem mondani valaki, hogy mennyit fogyaszt a kenyérsütő? Érdemes használni?
Nem azért érdemes mert fogyasat, hanem mert a fehér búzaliszt elég egészségtelen, mi magyarok pedig azt esszük. A Tönköly, vagy graham liszt jobb lenne, no meg ha te sütöd nem lesz tele E-kkel, mint a tartósított graham kenyér pl.
Azon kívül süthetsz vele mazsolás kalácsot is, meg sok olyat, amit boltban nem kapsz meg.
Nem az volt a kérdés, hogy mi az egészségesebb, hanem, hogy MENNYIT FOGYASZT?
Az elektromos készülékeken általában fel van tüntetve a teljesítménye Wattban. Vagy magán a készüléken, vagy a dobozán, vagy a használati utasításban. Mi így nem tudjuk megmondani, főleg úgy, hogy le se írod, milyen típus. Honnan tudnánk kitalálni?
Szerintem felejtsd el a kenyérsütőt, nagy átvágás az egész.
A kenyér sütő ugyanis teljesen alkalmatlan a kenyérsütésre.
Annyira zárt térben dolgozik, hogy nem is süt, hanem inkább főzi a kenyeret: nem tud belőle elpárologni sem a víz, sem az élesztő termelte alkohol, ezért nagyon vizes és és alkohol szagú lesz. Az alkohol később nagyjából elpárolog, de a friss kenyér olyan, mintha pálinkába mártottad volna. És egyébként sem süt rendesen, mert csak az aljáról kapja a hőt, így alul sültebb,fenn nyersebb lesz.
Aztán nem tudom honnan szedik fentebb azt marhaságot, hogy 4 perc a kenyérsütés ideje, de az függ a kenyér méretétől is. Egy nagyobb gép is kb. max 1 kilósat süt, és ennek 1 óra kell. Plusz a kenyeret nemcsak megsütni kell, hanem a hozzávalóit össze keverni, megdagasztani, pihentetni, melegen tartani, keleszteni, ami még plusz 2-3 órát vesz igénybe!
Jó kenyeret csak is kemencében lehet sütni!
Sőt a modern kemencék miközben sütnek, gőzbe fúvást is alkalmaznak.
Hát egy ilyen nem olcsóság és nagyobb mennyiséghez, pékek használják.
A kenyérsütőknek csak egyetlen haszna van: meg dagasztják helyetted a kenyeret, sütésre viszont teljesen alkalmatlanok. Kenyér sütőt venni (vegyél akkor már inkább dagasztógépet)teljesen csak pénzkidobás és villany pazarlás.
Ha már mégis otthon akarsz sütni, akkor jobban jársz ha a sima, gáz-, vagy a villany konyha sütőben teszed.
Egy kisebb kenyér (zsemle?) sütö 1000 Watt körül eszik, a nagyobb 2000 - 2500 Wattot is megeszik.
Fentebb nem 4 hanem 40 percet akartam írni.
De ezeket én nem nevezném a méretük alapján kenyérnek, hiszen olyan kicsik. De a nagyobbak is kis kenyeret sütnek, egy személynek elég lehet,családnak már aligha.
És mondom a zárt tepsijéből nem tud távozni a víz, és ez erősen észre is vehető aztán a minőségén. Míg egy sütőben csak alulról van lefojtva a párolgás, és nagyjából a hőt is egyenletesen kapja minden oldalról. Kemencében pedig még nagyobb neki a légtér.
Laktatóbb? Hát persze hogy az, ha nem kel meg rendesen!
Ugyanannyi térfogatban több tészta!
Jobb recepttel persze hogy jobb kenyeret lehet sütni, de mindegy milyen receptet használsz, kenyér sütőben az is csak rosszabb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!