Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Klíma szerelés házilag?

Klíma szerelés házilag?

Figyelt kérdés
A falban már előre be vannak kötve a csövek mind a klímához,mind a kültéri egységhez,akkor már nincs olyan nehéz dolgom a szereléssel,én is akár megcsinálhatom?

2014. aug. 1. 15:09
 1/9 A kérdező kommentje:
És még annyit.Ez a klíma elég lehet egy 55nm-es helyiség lehűtéséhez?www.arukereso.hu/klima-c3172/vortex/vai-a12a1d-p149177313/termek-leiras.html
2014. aug. 1. 15:13
 2/9 A kérdező kommentje:
[link] ez a jó link,bocsánat
2014. aug. 1. 15:14
 3/9 anonim ***** válasza:
Megcsinálhatod de nincs kompresszorod, hogy feltöltsd gázzal. Gázod sincs.
2014. aug. 1. 19:28
 4/9 A kérdező kommentje:
??? Tehát akkor ez a csak a beltéri?A kültérit külön kell hozzá venni?Akkor már is 150-200 ezernél jár az ember.Nem?Köszi a választ.
2014. aug. 1. 19:51
 5/9 anonim ***** válasza:
Ezekben a klímákban benne van a gáz, 5m-re elegendő. Viszont egy vákuum szivattyú akkor is kellene, hogy ellenőrizni tudd a gáztömörséget. Ha az van, akkor meg lehet oldani. Ha nincs, vagy több mint 5m a csövezés, akkor mindenképp kell klímás.
2014. aug. 1. 19:56
 6/9 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy a 3,5-ös legjobb esetben lesz elég csak. Ekkora területre már jobb lenne egy 5,2-es klíma. Ha déli fekvésű, akkor esélytelen a kisebb.
2014. aug. 1. 20:00
 7/9 A kérdező kommentje:
Akkor viszonylag jó esetben vagyok,amerikai konyhás nappaliban lenne,a nappali pedig észak-nyugati fekvésű.Köszi a választ.
2014. aug. 1. 22:37
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem vagyok biztos, hogy elég lesz. Ha amerikai konyhás, akkor gondolom ott azért főzés is van. Eleve határeset, de így szerintem kizáró ok. Még ha csak egy mikró megy is. Én nagyobbat vennék, a kicsi rengeteget fog menni, és nem biztos hogy hatékony, ráadásul jóval hamarabb tönkremegy majd. Ha már kínai klímát választasz, méretezd túl, hogy le tudja hűteni rendesen.

A másik megoldás, hogy a ház egy kisebb részét hűtöd, és akkor elég lesz a 3,5-ös.

2014. aug. 1. 22:46
 9/9 anonim válasza:

Figyu!Én óva intelek a vortex márkátol,nagyim tavasszal szereltetett be eebből a márkából egy inverterest,és még a szakszerű uzembehelyezés ellenére is lefulladt,belül a kompresszornal elengedi a gazt.szoval én ennél a megbízhatatlan kínainal minimum a szakszerű, szakember általi uzembehelyezést választanám,mert akkor legalábbjár rá az 1 év garancia,míg ha te szereled be,nem!!!!

Valamint elgondolkodnék egy ehhez hasonló( árban) levö midea kliman,ezek nagyon jók,nekem is ilyen van!!!

2014. aug. 2. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!