A mikrohullámú sütő mivel melegít?
Mikrohullámokkal....
....mily meglepő :))))
A víz tartalmú ételeket lehet vele melegíteni.
A melegedés oka: a vízben az oxigén és hidrogén atomok 104,3 fokos szöget zárnak be, és ezáltal a pozitív (hidrogén) és negatív (oxigén)töltések súlypontja nem esik egybe. Ez az úgynevezett bipoláris molekula.
Az erős elektromágneses térben forog az étel, és tul.kép. egy belső súrlódás miatt következik be a melegedés.
Ez az oka, hogy pl. a lekváros bukta belseje forró, amikor a tészta meleg, mivel a lekvárban több a víz , mint a tésztában.
12:38-nek
Nem billeg ott semmi, a tányéron forog az étel.
A régebbi mikró sütőkben forgott az elektromágnese tér, és állt a tányér, az étellel, de rájöttek hogy a mai az amit technikailag egyszerűbb kivitelezni.
Lehet, hogy a 12 38-asnak a szék lába rövidebb az egyik minta másik, és azért billeg.
:-)
a 12:38-as vagyok
az elektromágneses hullámban az elektromos térerősségvektor, illetve a mágneses indukcióvektor "hullámzik". Mivel az elektromos mező nem más, mint a tér minden pontjában értelmezett térerősségvektor, és ebben a mezőben a vektorok nagyságának és irányának változása az, ami hullámként terjed a fény sebességével (lévén az is pontosan ugyanilyen hullám).
Ha egyetlen pontban vizsgálódunk, akkor csak annyit tapasztalunk, hogy az adott pontban a vektor nagysága és/vagy iránya periodikusan ingadozik (ezt próbáltam konyhanyelven billegésként elmagyarázni). ha ebben a pontban egy vízmolekula van, akkor az ezt az ingadozást próbálja iránytű módjára követni, ezért kezd el pörögni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!