Mosogatógép első beüzemelése?
Sziasztok, megvettük első mosogatógépünket és lenne pár kérdés vele kapcsolatban.
Az első hogy pl. a sótartály feltöltésénél azt írja, hogy az első alkalommal először vízzel kell feltölteni, aztán menjen bele a só. A só pedig majd kiszorítja a vizet. A kérdés az lenne, hogy erre miért van szükség, hogy víz is legyen bele töltve.
A második kérdés, hogy el kell-e indítani egy programot először üresen, vagy egyből mehetnek bele az edények?
A harmadik pedig az, hogy nem igazán tudjuk milyen tablettával érdemes mosogatni?
Vettünk egy dobozzal ebből: [link]
Van valakinek tapasztalata vele? Azt olvastam hogy elvileg ehhez nem kell öblítő, de hallottam már olyat is hogy van aki tesz hozzá.
Szia,
Só, elsö feltöltés, rakj bele vizet, majd sót.
Elsö menet: üresen, magas höfokon. Eltávolítja a "gyári" szennyezödést.
Ha az elsö menet után mêg érzel olajos szagot, mégegy menet.
Tabletták: tapasztald ki neked melyik jön be. Van aki a Lidl-ben kapható legolcsóbbra esküszik, van aki a Finish-re, van aki folyékony gélre.
Só: szintén fontos dolog, ha ebböl valami ratyit raksz bele, hosszú távon bebüdösödik.
Sómennyisêg beâllítása: Gyári ajánlás, pl 6-os, akkor kisérletezd ki 5-8 közé. A mosogató gép gyakorlatilag nem csinál mást, mint egy agyon lâgyított magas höfokú vízben lögyböli a tányérokat, a tabletta meg szétmarja a kajamaradékot.
Karbantartás: kezdetben hetente, kéthetente takarítsd ki a szüröt, és az ajtó csatlakozó, tömítö felületét. Ha itt túl sok kajamaradékot találsz, akkor kevés a só, rossz a tabletta, vagy konyhamalacként akarod a mosogató gépet használni ;) Ha uralod a szokásaidnak megfelelöen a gépet, ez a tisztogatósdi elég 2-3 havonta.
Szia!
Nagyon köszönöm a segítséget! :)
Tegnap bemértem a vizet, nagyon kemény! 20 dH :D Gyárilag 4-es fokozatra volt állítva a só adagolás, feljebb kell vinni 5-ösre. Adtak hozzá egy táblázatot az alapján lehet beállítani a fokozatokat, de ha kevés esetleg még állítok rajta egyet. A gépet még mindig nem kapcsoltam be mert a szennyvíz elvezetéssel akadtak gondjaim, majd azt ma megoldom. Kicsit az miatt aggódom hogy elég magasra kell neki kinyomni a szennyvizet (1,2m), ugyanis a pincébe került a gép, mert ott is van egy konyha, remélem ki tudja szivattyúzni majd. Bár ha a mosógép is megbírkózik ezzel a magassággal már évek óta, akkor talán a mosogatógép is meg fog. Elvileg még erősebb szivattyú is van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!