Ki ismeri a Hyundai H-CM65 típusú eszpresszo és csappuccinofőző gépet?
Figyelt kérdés
Pár napja vettem 1ilyen típusú kávéfőzőt. Borzalmas kávét főz!! Nagyon hígat, víz ízű az egész. Próbáltam úgy is, hogy 4adag kávét raktam bele és 2adag vizet, de így is csak híg löttyöt csinál.
Ez természetes? Ilyen kávét főzne? Vagy valami gyári hiba lenne? De úgy mégsem vihetem vissza, hogy rossz kávét főz..Az lenne a válasz, hogy ez ilyen..
2010. jan. 3. 13:08
1/1 anonim válasza:
Akkor főz egy kávéfőző löttyöt, ha kicsi a nyomás a készülékben. A jó kávé 15 atmoszféránál kezdődik. A háztartási készülékek csak kis túlnyomással üzemelnek. Ezt egy un. biztonsági, vagy túlnyomás szelep végzi. Ha ez meghibásodik, a nyomás leesik légköri nyomás közelébe, és csak kifolyik a 100 fok alatti víz /a kávé őrlemény lehűti/, amely nem tudja a kávé hatóanyag tartalmát rendesen kilúgozni. Ez a folyamat - az íz és illatanyagok kioldása csak 100 fok feletti víz, azaz gőz keletkezése esetén történik meg. Tehát a biztonsági szelepet meg kell javítani, vagy javíttatni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!