Mi lehet a hűtőszekrényem baja az alábbiak alapján?
Candy márkájú,típusát nem tudom.Viszonylag már a modernebbekhez tartozik,8 éves,hagyományos,álló családi hűtő,felül van a mélyhűtője.
A sima hűtő ajtaja,és a mélyhűtő ajtaja közötti magasságban elöl és két oldalt is meleg maga a szekrény fala.
Azt veszem észre,hogy szinte állandóan megy,és elég hidegre hűt.1 napja levettem 1-esre,akkor ki-be kapcsolt,már kezdtem örülni,de viszont nagyon meleg az említett rész,főleg elöl szinte forró,és megintcsak megy.
Néztem hátul a csöveket,por száraznak láttam,szerintem nem repedt el sehol a rendszer.
Annyi,hogy az utóbbi időszakban elég sokat lett ide oda rakva lakásfelújítás miatt.
Mi lehet a gond?
Egy ismerős szerelő azt mondta,hogy ha szivárog a freon(?),akkor 1-2 hétig hűt mint a barom,aztán annyi,csak a motor megy,és nem hűt.
???
A szerelő ismerősöd nem mondott hülyeséget. Sok hűtőben nem a levegő hőfokát méri a termosztát, hanem az elpárologtató hőmérsékletét. Van amelyik pl -18 és -29 fok között kapcsol. Pl -20 foknál van kb 5 fok a hűtőben, -18 foknál pedig mondjuk 8 (1-es). Tegyük fel, hogy az elpárologtatón -17 fok van, mert kevés a gáz. A hűtő azt hiszi, hogy meleg van, ezért megy folyamatosan. Ilyenkor a hűtőtérben hiába van már fagy, az elpárologtató nem hűl tovább, így nem fog kikapcsolni.
HA tényleg kevás a gáz, akkor egy darabig még működik a hűtő rész, ha egy levegő hőmérsékletet szabályzó termosztát működteti. De mindenképp cserés lesz a gép.
A másik lehetőség, hogy leesett a hőérzékelő, és ezért nem kapcsol ki, ezt könnyű ellenőrizni.
A hűtő fala kívül vagy belül meleg?
Köszönöm az eddigieket,
5-nek:
A hűtő fala kívül meleg,azon a részen,ahogy írtam a kérdésben.
Ezt nagyon nem értem,miért meleg a fala?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!