Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mi lehet a hűtőszekrényem...

Mi lehet a hűtőszekrényem baja az alábbiak alapján?

Figyelt kérdés

Candy márkájú,típusát nem tudom.Viszonylag már a modernebbekhez tartozik,8 éves,hagyományos,álló családi hűtő,felül van a mélyhűtője.

A sima hűtő ajtaja,és a mélyhűtő ajtaja közötti magasságban elöl és két oldalt is meleg maga a szekrény fala.

Azt veszem észre,hogy szinte állandóan megy,és elég hidegre hűt.1 napja levettem 1-esre,akkor ki-be kapcsolt,már kezdtem örülni,de viszont nagyon meleg az említett rész,főleg elöl szinte forró,és megintcsak megy.

Néztem hátul a csöveket,por száraznak láttam,szerintem nem repedt el sehol a rendszer.

Annyi,hogy az utóbbi időszakban elég sokat lett ide oda rakva lakásfelújítás miatt.

Mi lehet a gond?

2014. jún. 14. 19:09
 1/7 anonim ***** válasza:
Esetleg az elektronikájával lehet valami. Nekünk Bosch van alul fagyasztós ez a no frost-os izé és nem hűtött rendesen, aztán kihívtuk a szerelőket és azt mondták hogy az elektronikus vezérléssel van a baj, nem érzékeli ha meleg van a hűtőben és ezért nem kapcsol be. Lehet hogy neked az ellentéte van és túl sokat megy szintén emiatt.
2014. jún. 14. 19:16
 2/7 anonim ***** válasza:
Még régi hűtő szóval van esély rá, hogy meg lehet javítani. Mindenképp hívj szerelőt, mert szerintem minden jel arra utal,hogy szivárog belőle az a bizonyos anyag(nem jut eszembe a neve) ami nagyon szennyezi a környezetet.
2014. jún. 14. 19:17
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha a gáz szivárogna akkor épp hogy nem hűtene eléggé de itt az a probléma hogy túlhűti magát.
2014. jún. 14. 19:22
 4/7 A kérdező kommentje:

Egy ismerős szerelő azt mondta,hogy ha szivárog a freon(?),akkor 1-2 hétig hűt mint a barom,aztán annyi,csak a motor megy,és nem hűt.

???

2014. jún. 14. 19:44
 5/7 anonim ***** válasza:

A szerelő ismerősöd nem mondott hülyeséget. Sok hűtőben nem a levegő hőfokát méri a termosztát, hanem az elpárologtató hőmérsékletét. Van amelyik pl -18 és -29 fok között kapcsol. Pl -20 foknál van kb 5 fok a hűtőben, -18 foknál pedig mondjuk 8 (1-es). Tegyük fel, hogy az elpárologtatón -17 fok van, mert kevés a gáz. A hűtő azt hiszi, hogy meleg van, ezért megy folyamatosan. Ilyenkor a hűtőtérben hiába van már fagy, az elpárologtató nem hűl tovább, így nem fog kikapcsolni.

HA tényleg kevás a gáz, akkor egy darabig még működik a hűtő rész, ha egy levegő hőmérsékletet szabályzó termosztát működteti. De mindenképp cserés lesz a gép.

A másik lehetőség, hogy leesett a hőérzékelő, és ezért nem kapcsol ki, ezt könnyű ellenőrizni.

A hűtő fala kívül vagy belül meleg?

2014. jún. 15. 09:05
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigieket,

5-nek:

A hűtő fala kívül meleg,azon a részen,ahogy írtam a kérdésben.

Ezt nagyon nem értem,miért meleg a fala?

2014. jún. 15. 11:06
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem ismert a konkrét típus, de vannak olyan hűtők ahol nem vagy nem csak hátul van a hűtőrács, hane a gép oldalába van beépítve. Az ilyen gépeknél természetes, hogy meleg az oldala. Ha csak hátul van a hőleadó rács, akkor ez persze nem lehet az oka.
2014. jún. 15. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!