Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mi az a házi vízmű? Mi kell...

Hkat kérdése:

Mi az a házi vízmű? Mi kell hozzá? Hogy lehet használni?

Figyelt kérdés
Arra vagyok kíváncsi hogy ha a házba ki kapcsolták a vizet akkor is tudom hasznàlni?olvastam hogy mosógépre is rá lehet kötni vagy mi?mire Tudnám használni?könnyítene a dolgomon?azt se tudom mit kérdezzek róla annyira nem érték hozzá. Segítsetek kérlek!!

2014. máj. 27. 12:09
 1/2 acelsziv ***** válasza:
Kell hozzá egy kút, aminek iható a vize. Ez egy szivattyú egy puffertartállyal, amiben elegendő víznyomást tud létrehozni egy lakás ellátásához. Ugyanaz az eredmény, mint a vezetékes víznél.
2014. máj. 27. 12:13
 2/2 anonim ***** válasza:

[link]

A házi vízmű tulajdonképpen egy tartállyal egybeépített szivattyú. A vízhez még ugye kell egy kút is. Előnye a szivattyúhoz képest, hogy nem kell kapcsolgatni, amikor megnyitjuk a csapot, rögtön jön a víz a tartályból és a szivattyút automatikusan bekapcsolja, ha lecsökken a nyomás bizonyos szint alá. Ha a víz kellőképpen tiszta, akkor akár mosásra, tisztálkodásra is használható. Ivásra, főzésre én nem használnám. (bár a vezetékes víz sem igazán egészséges mindenhol)

A fúrt kút nem olcsó mulatság és hivatalosan engedélyt is kell rá kérni(bár legtöbben szerintem nem szoktak), de hosszútávon bizonyára megtérül a dolog.

2014. máj. 27. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!