Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Vettem egy ZANUSSI ZHT 530 X...

Vettem egy ZANUSSI ZHT 530 X tipusu páraelszívót. Az lenne, Hogyan kell bele tenni az aktív szénszűrőt? A kis könyv amit adtak, semmit nem ér.

Figyelt kérdés
A szénszűrőt megrendeltem,most azon vagyok hogyan és hova kell betenni?Igaz képen láttam még csak,de valami kör alakú dis doboz,Illetve mit kell átállítani a belső keringetési üzemmódhoz?Van egy zárólemez vastagságú műanyag.Azt ha ki húzom akkor van belső keringetésen?Valami olyasmi van a rajzon,ahogy én értelmezem.
2014. febr. 15. 19:06
 1/5 anonim ***** válasza:

A keringtető üzemmódhoz be kell szerezni a Vevőszolgálatnál, vagy a szakkereskedésekben megvásárolható aktív szénszűrőt (a szénszűrőház kialakítása nem mind egy, hogy milyen, ugyanis több felfogatási módú ill. méretű létezik, tehát tipusfüggő és csak a hozzá gyártott jó csak bele!) és ezt be kell szerelni a készülékbe.

4.3 – Aktív szénszűrő

Ez a szűrő egy kémiai szűrő, ami a keringtető üzemmódban a levegőben lévő szaganyagokat fogja fel.

A szereléshez nyissa ki a szívórácsot, csavarozza ki a fémből készült központi gömbfogantyút, vagy az óra járásával ellentétes irányba forgassa el addig a szűrőt, amíg a központi bajonettzár ki nem akad a helyéről. A visszaszerelést a kiszereléssel ellentétes sorrendben kell elvégezni. A jó teljesítmény eléréséhez a szűrőt általában minden 3 hónapban ki kell cserélni.

[link]

2014. febr. 16. 11:33
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,hogy kérdésemre válaszoltál.Válaszod,értékes lenne számomra ha ezt mind nem tudnám,még a használati útmutatót is letöltöttem már,gondolva,hogy bővebb mint amit adtak..Sajnos azzal sem mentem többre mint amit tudtam.A kérdésemre még mindig várom a válaszokat,segitségeket.Nekem nem a kémiai összetétele kell az aktszénszűrőnek,hanem hogy hova kell behelyezni.Én a motor ventihez gondolnám,denem látok ott helyet neki.És ZANUSSI márkakereskedésben rendeltem meg a szénszűrőt,igaz bevihetném a készüléket,de nem nagyon akarom cipelgetni,amivel otthon is meg lehetne oldani.De ha nem kapok választ szerintem sajnos azt kell csinálni.
2014. febr. 16. 13:03
 3/5 anonim ***** válasza:

1. lenyitod a zsírszűrőt tartó rácsot (ez, ha már fel van szerelve, az alsó burkolati lemez, kétoldalt van egy retesz amit egymás fele kell elhúzni)

2. kicsomagolod az aktív szenes szűrőt.

3. felhelyezed oda ahol ki van képezve a helye.

4. elfordítod az óramutató járásának megfelelően, hogy a bajonett-zár rögzítse.(ha véletlen nem bajonett-záras rögzítésű, akkor a közepén van egy metrikus csavar, azzal kell értelemszerűen rögzíteni, a csavart becsavarni, nem túl erősen meghúzni.

5. felcsukod a zsírszűrőt.

Keringtető/elszívó üzemmód választó:

általában a lenyitott aljú készülék bal oldalán található egy "csúszkás" eltolható kar, aminek az egyik végállásában a kürtőbe vezeti a beszívott levegőt, a másik végállásban a keringtető üzemmódot kapcsolja, ekkor a kiáramló levegő a készülék nyílásain keresztül kerül vissza a helyiség légterébe. (ha nem jelzi piktogram, hogy a csuszka milyen állásban van, elindítod a ventilátort a legnagyobb fokozaton, és a kezed a kürtő-csatlakozóhoz téve, ott erős légáramlást tapasztalsz, na, akkor kell átváltani a csuszka-kart, a másik (keringtető állásba!)

2014. febr. 16. 16:27
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segitséged!Nehezen de rá jöttem :). A baj az volt,hogy a szűrőt még csak képen láttam,és nem nagyon tudtam elképzelni mit,hogyan.A szűrőt azt úgy rendeltem.
2014. febr. 17. 10:56
 5/5 anonim válasza:

Ugyanilyen típusú páraelszívót szereztünk be és mi is belső keringetési üzemmódban szeretnénk üzemeltetni, de van 1-2 dolog amit nem értünk:

Mivel az elszívót 2 féle kivezetéssel (felül, hátul) is fel szerelni, de csak 1 elzáró dugót adtak hozzá, érdeklődnék, hogy te hogyan oldottad, meg, hogy mind a két lyuk elzárva legyen? (hisz ez lenne a lényeg, hogy a tisztított levegő az elszívó elején található lyukakon jusson vissza a térbe)

A műanyag zárólemezt el kell távolítani?

Elég-e ha beszerzek hozzá egy aktív szénszűrőt, illetve egy zsírszűrőt? (amit adtak hozzá papír vacak, semmire nem jó)

Felháborítónak tartom, hogy egy "elvileg" márkás készülékhez olyan használati és beüzemelési útmutatót mellékelnek ami még az alapvető információkat sem tartalmazza.

Köszönöm a válaszokat!

2015. aug. 28. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!