Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mi a véleményetek a kapszulás...

Mi a véleményetek a kapszulás kávéfőzőről, előnyök, hátrányok, minden érdekel, érdemes-e váltani hagyományos gépről?

Figyelt kérdés

2014. febr. 11. 21:03
 1/10 anonim ***** válasza:

Előny: egyszerű használni, állandó minőség, ami elfogadható.

Hátrány: van x féle kapszula, ezek kicsit egy kaptafára mennek. Ugyanakkor ha beválik, akkor egy stabil, "jó kávét" kapsz. POD-nak pl. előnye vele szemben, hogy nagyobb a választék, több a gyártó, nagyobb a szórás árban is. Az ára sem feltétlen alacsony. Egy prémium espresso házilag készítve sem olcsóbb, géppel együtt meg kifejezetten sokkal drágább, azonban azokkal már nem mérhető össze a minősége. Környezetszennyező, ha neked az szempont.

A hagyományos gépen gondolom, valami olyat értesz, amiben égetett, fekete löttyöt kapsz. Arról váltani szerintem nagyságrendi ugrás, ha a pénztárcád megengedi.

Én Nespressot ajánlom, ha már valami. Relatíve nagy a választék, s*ggnyalós a kiszolgálás, de azért ne gondold, hogy nincs följebb. :)

2014. febr. 12. 07:14
 2/10 anonim ***** válasza:
94%

Ha a kávé ára is számít, akkor számold ki mennyibe kerül most neked egy kávé a már meglévő gépeddel. Egy adaghoz kb. 7 g kávé kell, 1 kg Omnia pl. a neten 3500 Ft körül van, egy adag így 3500/1000*7=24.5 Ft. A kapszulának 100 Ft körül van darabja ha jól tudom. Azt is ki tudod számolni így, hogy havonta mekkora költségnövekedést jelentene ez. Pl. napi 2 kávénál (a párod és te reggelente egyet) 30 nap * 2 adag * 75ft = plusz 4500 Ft.

Persze ez is csak egy szempont a sok közül.

2014. febr. 19. 19:31
 3/10 anonim ***** válasza:
26%

Hű, de nagyon okosnak akart tűnni a második válaszoló! :D 7gramm Omnia meg az espresso :D :D :D

A valóság az, hogy sokkal inkább szokás 18 grammból csinálni a duplát, vagy 20-ból. Ha egyedül iszod, a másik adagot buktad, ha ketten vagytok, akkor van értelme hasonlítgatni. Ilyenkor az őrlőállításra is elmegy néha kávé. Ha Omniát használsz, abból nem lesz minőségi kávé. Ha valami értelmes kávét, abból nem kevés pénz a 250gramm. Összesítve nem fogsz olcsóbban kijönni egy ilyen konfigurációval, de finomabb lesz a végtermék. Ha hozzáadjuk a presszógép árát, máris a csillagos ég... de még mindig kétségtelenül sokkal finomabb a kv, amit úgy kapsz.

2014. febr. 20. 08:04
 4/10 anonim ***** válasza:
2014. febr. 20. 09:23
 5/10 anonim ***** válasza:
Oda is leírta egy hű, de senki, ettől már tényleg igazad lett... Most akkor szaladj el egy jó kávézóba vagy egy kávés szakfórumra, és kérdezd meg, mennyiből készítik a kávét. Azt is kérdezd meg, hol csinálják omniából az espressot. Ha találtál ilyen helyet, kóstold meg. Finom? Jobb, mint a kapszulás? Akkor nyertél, neked az való! Ennyi. Én nem iszok már rég kapszulást, de az ilyen butaságokat, amit írsz, csak kinevetem.
2014. febr. 20. 12:24
 6/10 anonim ***** válasza:

#3 és #5: Nem igazán értelek. Azt hiszed támadom a kapszulásat, és támadva érzed magad? Vagy alapból ilyen a stílusod?

A 7g versus 9g-20g részletkérdés, le lehet otthon mérni, és át lehet írni a számításban.

Ár kapcsán nem az a kérdés, hogy drágább-e a kapszulás, hanem hogy mennyivel, ehhez viszont kénytelen vagy számolni, már ha tudatos vásárló akarsz lenni. Én pl. mielőtt szárítógépet vettem, kiszámoltam behozza-e az árát a jóval drágább hőszivattyús: valószínűleg nem, de ettől még - más szempontok miatt - olyat vettem, tudatos döntés volt egy drágább termék mellett.

"ha ketten vagytok, akkor van értelme hasonlítgatni"

Ne rémíts meg. Árat hasonlítani mindig lehet. Meg lehet becsülni, hogy mennyit költ valaki kávéra MOST, akár kiönti a felét, akár nem, akár olcsóbb kávét, ami esetleg neked nem tetszik (kit érdekel?), akár drágát (szerintem akkor azt leírta volna), ez ugye adott, csak nem tudjuk a részleteket. És azt is ki lehet számolni, mennyit költene egy kapszulással.

2014. febr. 20. 13:08
 7/10 anonim ***** válasza:
Figyelj, okostojás! Árat mindig lehet hasonlítani, de ha egymagára készít duplát, és egyet iszik, akkor nem érdemes. Ahogy írod, számolni "kell" ahhoz, hogy megtudd, árban hogy viszonyulnak egymáshoz. A számolás ellenben a realitásról szól! Nem 7-tel osztunk, ha 9, és nem Omniával számolunk, ha értelmes kávét szeretnénk, és ráhagyunk őrlőállításra is, stb. Amúgy igen, a stílusom ilyen, nem érzem magam támadva, csak azt érzem, hogy úgy írsz róla, hogy fogalmad sincs a gyakorlatról. Számolni persze tudsz, nem azzal van a bajom, elvégre ez kb. 10 éves szintje matematikailag, viszont a bemenő adataidon sokat kéne csiszolni. Ráadásul egyetlen szempontot domborítasz ki, azt is hibásan. Hol korrekt ez? :D Sehol. Mellesleg mindegy, mert a kérdezőt nyilván rég nem érdekli az egész. :D
2014. febr. 20. 13:46
 8/10 anonim ***** válasza:

Figyelj modortalan butatojás! "Árat mindig lehet hasonlítani, de ha egymagára készít duplát, és egyet iszik, akkor nem érdemes. " Árat összahasonlítani akkor nem érdemes, ha sok a lóvé. Minden más esetben ez is szempont, legfeljebb meghaladja a képességeid.

Amúgy nyugodtan írjon más is, csak azért mert mi itt jól elvagyunk. :-)

2014. febr. 20. 13:58
 9/10 anonim ***** válasza:
Az, hogy nem érdemes, az azt jelenti, hogy nyilvánvaló az eredmény, ezért fölösleges számolgatni, ahogy te tetted, mert azzal azt az érzetet kelted magadban, hogy most aztán kiszámoltad jól, miközben egy nagy kalap hülyeséget írsz le, mivel a számaid alapvetően hibásak. Érted már?
2014. febr. 21. 08:09
 10/10 anonim ***** válasza:

"Árat összahasonlítani akkor nem érdemes, ha sok a lóvé."

Ehhez azt tenném hozzá, hogy akkor is érdemes, mivel jellemzően akinek sok pénze van, annak azért van sok pénze, mert nem szórja el.

Egyébként én azt nem értem, hogy miért ne főzhetné omniából a kávéját a kérdező? És miért ne főzhetné olyan kis mennyiségből? Elég sokan úgy és abból főzik, nem tudom miért csak a te igazságod lehet az igazság és másé nem. Ha meg nem is abból főzi, a számolgatós válasz arra is jó volt, hogy ezt a szempontot is megvizsgálja. És legalább nem volt tapló.

2014. márc. 28. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!