Mikrohullámú sütő mikor kinyitottam a mikro ajtaját lecsapta az egész lakásban az áramot. Volt benne cserélve egy hónapja 15 amperes biztosíték de tegnap este megint ajtónyitásnál kiment a biztosíték és lecsapta az áramot, mi lehet a baj?
Szerintem inkább hívj szerelöt.
Attól, hogy egy lámpa régi, nem vesz fel több áramot.
Valószinüleg a kapcsoló lehet zárlatos, de lehet más ok is.
ha az ajtó kinyitására aktiválódik az izzó áramköre (és csak akkor válik zárlatossá annyira, hogy leold a kismegszakító) a foglalat zárlat is lehet az ok.
de, ha üzem közben is (tehát amikor melegít a mikró)...világít az izzó, és ekkor nem jelentkezik a zárlat, mindenképpen egy háztartási kis-gép szerelő segítségét vedd igénybe! (ekkor uis, kizárt az izzó foglalat zárlata.)
így látatlanba, megérzésem szerint, az ajtóba épített biztonsági kapcsoló (fázis/nullát szakít) válhat zárlatossá a nyitás, (a magnetron áramkörének megszakításának) pillanatában. (de ez csak egy tip!)
kicseréltük a biztosítékot.. tart ameddig tart .. ha megint kiveri a biztosítékot kinyitáskor mondjuk 3 hét múlva akkor go samsung szervíz
köszönöm a komoly válaszokat ! :)
Épp most javítottam egy Daewo "analóg" mikrosütőt, ami szintén levágta gyakran a kismegszakítót.
A bűnös az ajtónyitókra szerelt 3 mikrokapcsoló közül kettő volt.
Egyik szorult, másiknak pedig megkopott a bütyke, és néha összenyitotta a fázis a nullával.
A belső bizti 16A os volt (grilles cucc) és lomha, úgyhogy zárlatkor nem olvadt ki, olyan gyorsan lekapcsoltak a kismegszakítók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!