Lehet tragédia abból hogy használom a kicsit meghülyült mosogatógépem?
1 hónapja kaptam használtan egy whirpool mosogatógépet.Már az első héten csinált olyat hogy a program végén a start led nem kialudt hanem elkezdett villogni folyamatosan. Akkor kerestem a neten használatit, ami azt írta hogy ha villog folyamatosan akkor a lapátba felakadt valami.Akkor valóban így volt.
Már most úgy használom hogy este amikor lefekszek beindítom és csak reggel pakolom ki.
Vasárnap reggel láttam hogy a led ismét nem kialudt hanem villogott, kinyitottam, nem volt felakadva semmi. Le reseteltem, de mivel nem tudtam hogy hol állt le a program, öblített-e elindítottam egy öblítést. Az szépen lement, a végén rendesen kikapcsolt.
Este beindítottam, majd kb 20 perc múlva megint villogni kezdett.Onnantól kezdve vasárnap bármit csináltam nem indult el a gép.A pangó vizet elkezdte kiszivattyúzni de tovább nem ment le állt és villogott.
Hétfőn hívtam ismerősömet aki másod állásban háztartási gép szereléssel foglalkozik, azt tanácsolta hogy öntsek bele egy kis trisót és úgy indítsam el.Meg is csináltam, el is indult szépen a gép, de a program vége előtt fél órával villogva le állt.
Másnap jött az ismerős, elindította a programot hogy vajon mit fog csinálni a gép, szépen végig ment rendesen lekapcsolt a végén.Elindította még egyszer akkor is hibátlanul működött.Este elindítottam semmi baj nem volt.
Tegnap megint leállt a program vége elött, láthatóan az öblítés már elmaradt.Megvártam hogy lehűljenek az edények, poharak elindítottam egy sima öblítő programot és az szépen végig ment.
Most egy életem egy halálom megint bepakoltam és elindítottam, kíváncsi leszek ma épp milyen kedvében van.
Kérdésem az hogy ha így használom hogy hol szépen végig megy hol meg áll, lehet annál nagyobb probléma hogy egyszer csak ténylegesen nem indul el?Úgy értem ilyenek hogy kigyullad, eláztatja a konyhát stb történhet?
A leírt hiba szerintem nem utal a mágnesszelep hibájára, így az eláztatás esélye nem nagyobb mint máskor.
Lehetséges elektronikai hiba, valamilyen érzékelőben talán még zárlat is, de ha nem egy sosem látott kínai márkáról van szó nem tudom elképzelni hogy kigyulladhatna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!