Termomax Inka kazán alkatrészének utánpótlására van lehetőség?
Van valakinek ilyen kazánja? 5 éves, még garanciában kicserélték benne a negyed alkatrészt.
Most meghibásodott benne valami motor, ami a padlófűtés mechanizmusát szabályozza.
A város összes szerelőjénél próbálkoztunk, de amint meghallják a típus nevét, közlik, hogy ilyennel nem foglalkoznak, ki sem jönnek. A cég becsődölt, alkatrész utánpótlás nincs, s ha valaki tudna szerezni, annak a szerelők kérnék el a névjegyét.
Van valakinek tapasztalata, miként szerezhető be alkatrész, például sufni utánpótlással?
Vagy az az egyetlen járható út: cserélje le az 5 éves, félmilliós kazánját!?
Nekem apránként biztosan tönkre ment benne minden. Hócserélő, váltószelep, panel......
Barátom ennek a típusnak a szervizese és meggondoltuk a cserét. "Vasban" eladtuk a kazánt 45.000.- pénzt kaptam érte, de legszívesebben kidobtam volna a francba.
Nincs hozzá értékelhető csere alkatrész, ami meg még bent ragadt némely külföldi raktárban, az meg horribilis áron mozog a futár költséggel.
Szóval, olcsóbb volt vennem egy a.r.i.s.t.o.n kazánt 235.000.-ért, mint egy hőcserélőt 130.000.-ért vagy egy panelt 80.000.-ért ehhez a sz@rhoz!
A cég jogutód nélküli csődbemenetele után valóban problémás volt pár alkatrész beszerzése.De mára már stabilizálódott a helyzet.
Élettartamának növelése érdekében mindenképpen ajánlott az évenkénti tisztességes karbantartás(akárcsak a többi készüléknél,de az Inkánál különösen),a rendszer F1Inhibitorral való feltöltése(ezt egyébként minden alumíniumtagos kazánhoz ajánlanám!),iszapleválasztó+mágneses szűrő(na ezeket pedig sehonnan nem spórolnám ki...)
Ez egy mérnökileg nagyon gondos precizitással kivitelezett készülék,kiváló hatásfokkal-a prémiumkategóriás készülékeket megszégyenítő módon-,nem mellesleg kitűnő ár-érték arányokkal rendelkezett a maga idejében.
Mondom ezt úgy,hogy szerelőként jópárszor belefutok 1-2problémásabb darabba,ám ezek rendszerint a fent elsorolt kritériumok valamelyikét élvezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!