Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Szerintetek melyik a jobb,...

Szerintetek melyik a jobb, hatékonyabb? A ventilátoros hősugárzó vagy a csöves fűtőszálas?

Figyelt kérdés
2013. dec. 7. 11:30
 1/1 anonim ***** válasza:
Nekem a ventillátorosokkal nem voltak jó tapasztalataim. Láttam ismerősnél is, suliban is, de mindegyik lekapcsolgatott meg leállt, nem bírják a max teljesítményt. Elvileg 2000 wattosak, vagy hasonlóak, de a hővédelem mindig letilt, aztán akkor 5-10 percig nem fűtenek semmit. Én tuti csöveset vennék, mert az nem a levegőt fűti, hanem gyakorlatilag is hőt sugároz (a hősugárzás és a sima légmelegítés nem ugyanaz, a hősugárzás leginkább a fényhez hasonló, a látható tartomány alatti sugárzás, ami átmegy a levegőn, és azt fűti, amire vetíted) Tehát ha fázol, magad felé fordítod, és téged melegít, nem csak egy letámasztott hajszárítóként funkcionál (nem mellesleg a jobb hajszárító is 1600-2000 watt, fölösleges külön hősugárzót venni :D). Viszont az izzószálassal vigyázni kell, mert amire világít, azt nagyon fűti, nem szabad túl közel tenni dolgokhoz (különösen fekete tárgyakhoz, azok nyelik el a legtöbb hőt), sem letakarni, ruhát szárítani rajta. Végül de nem utolsó sorban a márkát is érdemes megnézni, mert hiába olcsóbb Ching-Chang-Tsung eredeti csájnai, hogyha 3 nap alatt tönkremegy, vagy netán felgyullad. Szarért ne adj pénzt, ha veszel valamit, vegyél rendeset, különben szívni fogsz! (tapasztalat)
2013. dec. 23. 02:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!