Melyik kávéfőző csinál finomabb kávét?
A presszó kávé finomabb, kisebb a csersav tartalma. Én is Szarvasit használok (SZV-611).
Azelőtt kotyogóssal főztem, de sokszor égett a gyomrom a kávétól. A szűrőkosarassal készültet meg egyáltalán nem szeretem.
Az, hogy melyik elkészítési mód illetve melyik kávé a finomabb erősen szubjektív.
Ki mihez szokott hozzá.
Ha megkérdezel egy átlag amerikait, vagy németet, ők a 2-5dl-es filteres (általad szűrőkosarasnak nevezett) kávéra esküsznek.
Az olaszok a presszóra, törökök az áztatott kávéra, stb...
Tényleg az a lényeg, ki mihez szokott hozzá.
Kis hazánkban a nagy tudorok, ínyencek szerint a frissen őrölt, 15 bár nyomáson átforrázott presszókávé az igazi.
Érdemes elmenni egy olyan kávéházba, ahol többféleképp készítenek kávét és megkóstolni, neked melyik jön be.
pl. ilyen a cafe frei ami vidéken is több helyen elérhető: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!