Miert nem lehet melegen a hutobe rakni?
Mindig azt mondjak, hogy nem szabad a dolgokat melegen a hutobe rakni, pedig sokkal hamarabb meghulne (pl.:puding).
Ez tenyleg igaz vagy csak tevhit?
Ha igaz, akkor miert? Mi tortenne, ha melegen beleraknank valamit?
Nagyon forrón persze hogy nem kell berakni az ételt (nyáron és inkább a gyorsan romló, kényes ételekről van szó), de később, még melegen nyugodtam be lehet rakni a mai, modern hűtőkbe a kaját - pl. akár a pudingot és a sürgősebb dolgokat is. Semmi baja nem lesz a hűtőknek. A maiak már nem frigiderek, mint még a 60-as években, amikbe házhoz vitték a nagy jégtáblákat. Egyébként pont abból a korból származik ez az akkor még valóban indokolt elvárás, hogy meleg ételt nem rakunk a frigóba. A mai gépek már bőven túl vannak ez ügyben tervezve, sőt sok olyan étel van (szintén főleg kánikulában, nyáron), amivel nem is szabadna sokat várni a lehűtésével, azaz nem kell megvárni, veszélyes megvárni a teljes kihűlést.
Én ezt szakembertől olvastam valahol a neten, de azt nem tudnám megmondani, hogy hol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!