Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » MI kerül ezen a mosógépen 850...

MI kerül ezen a mosógépen 850 ezer ft-ba?!

Figyelt kérdés

[link]

ha tegyük fel 5 évente elromlik a gépem, és veszek 100ért újat, akkor is 35 évig tudok géppel mosni, és ugyanennyit költöttem rá, csak nem egyszerre, hanem részletekben.

igen, azt tudom, hogy prémium márka, és örök életre tervezik, de aki olyan burzsuj, annak sztem már 5 éves gép sem fér bele az enteriőrbe, hát még egy 15 éves.

2013. okt. 21. 00:03
 1/8 anonim ***** válasza:

Jesszus! Tudtam, hogy a Miele nem egy gagyi cucc de ez durva túlzás. És még szárító funkció sincs benne képzeld el ha az is van egy milla alatt nem kapod meg.

Gondolom ennyi pénzért mosás közben felvarrja a leszakadt gombokat és megstoppolja a lyukas zoknikat:)

2013. okt. 21. 00:22
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nonszensz, és tényleg igen erős túlzás.

Nyilván azért ennyi, mert ott a PIN-kód funkció meg gyerekzár meg kedvenc mosás elmentése és hasonló extrák. De ez manapság már egyre több gépben van (gyerekzárra meg szerintem nincs akkora szükség, ha otthagyod a gyereket előbb issza meg az öblítőt, meg gondolom úgysem indul el úgy, hogy nincs bezárva az ajtaja, a gyerek meg csak nem fér bele és nem mossa ki magát, szóval...).

Magyarán szerintem irreálisan drága termék, sok felesleges funkcióval. Vannak jó tulajdonságai is, de ezt már egy olcsóbb gép is tudja napjainkban. Szerintem ez kb. a sznoboknak van, vagy azoknak akik síkhülyék, viszont megtehetik, hogy szórják a pénzt.

Azért durva, hogy ide jutott az emberiség, hogy milliókért vesz valaki mosógépet. Nekünk most kettő van (az egyiket örököltük), de a régi pl. olyan 10 év körüli, kb. 80-ért vettük és semmi probléma vele, ebben is van mindenféle extra a mosáshoz. Jó, van hangja, de leginkább csak centrizésnél, az meg csak pár perc. Egyedül a szárító funkciót hiányolom belőle, de istenem, kiteregetek, illetve mindig előre mosok, hogy ne hirtelen kelljen, mert nincs mit felvenni eseményre. Szóval én nem értem azt, aki ennyit kiad egy mosógépre. A miénken is van kímélő, hidegmosás meg minden és a ruhák tiszták, stb. Oké, annyi még a baj, hogy ha mosás közben áramszünet van (azért ez se gyakori), akkor lenullázódik és újra kell kezdeni a mosást, nem tudja onnan folytatni, ahol abbahagyta. És ilyenkor először kilöki a mosószeres vizet, hogy újra tudjon tölteni, tehát pocsékba ment az idő és a mosószer. De az sem biztos, hogy ezt ez a hiperszuper rendszerrel ellátott gép orvosolni tudná.

2013. okt. 21. 00:35
 3/8 _Jessy_ ***** válasza:
Gyanítom, hogy ipari gép, amit előszeretettel használnak kisebb mosodában, mivel jól tűri a 0-24 üzemet. Otthonra pedig megveszi a burzsuj hülyegyerek, aki azzal vág fel, hogy mi mennyibe került.
2013. okt. 21. 08:30
 4/8 pinkpancser ***** válasza:
65%

Mi kerül egy mercédeszen 30 millába? 5 évente lecserélem a szuzukit és 50 évig megvagyok a lóvéból.

Na itt is meg kell fizetni a nevet, a fejlesztőket, a minőségibb alapanyagokat...

2013. okt. 21. 16:29
 5/8 A kérdező kommentje:
najó, azért egy merga vagy egy volvo lényegesen többet tud nyújtani mint egy suzuki. de ez a mosógép nem sokkal tud többet mint egy 150-200ezres csúcsgép, csak épp a márkája más.
2013. okt. 21. 18:42
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is ezt gondolom, mint a kérdező: 100-ért kapsz már egy nem is rossz gépet, 5 évente kicseréled(de 10 évig elmennek gond nélkül a márkás 100 ezer körüli gépek), és akkor folyamatosan új géped lesz.

Akinek ennyi pénze van, hogy megvegye az nem hiszem, hogy 30 évig akarja használni. Akinek meg nincs pénze, nem hiszem, hogy erre gyűjtene, hiszen ennyiből az egész háztartási gépeit lecsrélheti.

A vicc, hogy olyan alap dolgokat sorolnak fel a leírásánál, amik más gépeknél is alap funkciók:

"Vízmennyiség mérő"

"Öblítés állj

Centrifugálás nélkül funkció, Alacsony hőmérsékletű mosás, Töltetmennyiség felismerés adagolási javaslattal

Késleltetett indítás max. 24 óráig

Maradék időkijelzés....stb...

Ezeket mind-mind a 120.000Ftba kerülő LG-m is tudja. Amikor vettem, még erre is azt mondták sokan, hogy fele ennyiért is lehet gépet kapni. Mondom, de ebbe Direct Drive Inverter motor van. Azt mondja az illető: és akinek hagyományos motor van a gépébe, annak piszkos marad a ruhája? És nincs igaza? Valamilyen szinten igen, igaza van.

Meg talán olyanoknak találták ki, akik rágyúrnak 1 termékre, és azzal dicsekednek, hogy őnekik ilyen van. Láttam már 3 LCD-vel(ráadásul elég drága) szerelt számítógépet 5000Ft-os hangszóró mellett. Láttam már 600-700 ezres hangrendszert 30.000Ft-os CRT monitor mellett. De az illető tudja mondani, hogy őneki 600.000res hangszórója van, vagy éppen 3 LCDvel szerelt gépe. Az persze már megint mellékes, hogy mellette a szoba fala úgy néz ki, mint nálam a pince...

2013. okt. 21. 23:40
 7/8 anonim válasza:
850.000 forintból minden nap új ruhát veszel.. :D
2013. nov. 4. 20:06
 8/8 A kérdező kommentje:

helló tesó! :D pont pár hete vettem meg az LG direct drive gépemet :) 130 rugó volt, és éjszaka is tudok mosni :) a Miele meg sztem nem tudja ezt :)

mosógép mustra közben akadtam amúgy erre a nagyon drága gépre.

az is érdekes embertípus, akiket fejtegetsz a válaszodban: S Mercivel jár a mókus, de otthon meg a pottyantósra jár a kert végébe. pont volt egy ilyen ismerősöm, nekem valahogy nem fért a fejembe a dolog. igyekszem az egyensúlyt tartani mindenben. olyan ciki lenne, hogy ha pl ájfónnal rajoskodnék és designer ruhákban járnék, aztán ha áthívok valaki teázni, akkor meg a fejére esik a plafon...

2013. nov. 8. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!