Ha a hőtárolós kályha hőfokszabályzója (bimetál kapcsoló) nem produkálja a megszokott "kattanós" hangot (az egyes fázisok ki-be kapcsolásakor), akkor elromolhatott?
Figyelt kérdés
A kályhát üzembe helyezve lettem figyelmes erre. Semmilyen kattanást nem hallok a szabályozó mozdításakor. Vagy az is lehet, hogy a töltéskezelő gomb ment tönkre csupán?2013. szept. 24. 19:11
1/4 anonim válasza:
Lehet hogy rossz, lehet hogy csak túl hideg volt ott ahol próbáltad.
Ha bekapcsolod és melegít akkor nincs gond.
2/4 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi, azóta már produkált hangot a szabályozó, de az utolsó kattanás (visszefele tekervén a szabályozó gombját) a nullától odébb történik. Amúgy nem értem - sajnos -, hogy mi a logikája ezeknek a kattanásoknak.
2013. szept. 26. 12:57
3/4 anonim válasza:
A hőmérséklettől függ. Ha hideg van akkor a nulla közeléban, ha meleg nan, akkor a maximum közelében kapcsol.
Ez a dolga, a hőmérsékletváltozás tolja el a kapcsolási pontot.
Így lehet az hogy a beállított értéknél fog "kattanni", azaz nem fűt tovább ha már melegebb van, illetve ha hidegebb van addig fűt míg el nem éri a hőmérséklet a beállított értéket.
Azt is meg tudod becsülni hogy éppen milyen meleg van, a "kattanás" helyéből.
4/4 A kérdező kommentje:
Értem, csupán a másik helyiségben lévő kályha összehasonlítása kapcsán kíváncsiskodok (azért, hogy nem ment-e tönkre a szabályozó; felesleges kiadásokba nem verném magam). Az abban lévő kályha szabályozója nem csak akkor kattan, amikor én a kezemmel szabályozom, hanem magától is időszakosan. A másik kályha töltéskezelője (ami eredeti kérdésemben is szerepel) csupán csak akkor ad hangot, ha manuálisan kezelem.
2013. szept. 26. 17:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!