A vizes porszívó a felszívott port egy víztartályon keresztül (ill.bele) szívja.Ürítéskor csak a piszkos vizet kell kiöntened belőle.A hepa szűrős porzsáknélküli, egy papír szűrővel szűri ki a készüléken átáramló levegő,hogy vissza a légtérbe minél kevesebb vagy egyáltalán ne jusson vissza por.Hepa szűrősben vannak porzsákos készülékek is.
A Hepa szűrő valóban papírból készül és azt állítják a kereskedők, hogy kimosható több alkalommal. Ez természetesen sántít mert órákig kell szárítani és két három alkalom után már használhatatlan, szinte dugulást okoz a légáramban. Venni kell egy újat ami nem két fillér.
Hozzá még rendszeresen a porzsákot szóval, ez vicc.
A régi porszívókban csak porzsák volt, szívtak rendesen és a szobába sem fújták ki a port, és évtizedekig működtek.
A mai porszívók már élettartamra tervezettek és jó ha kibírnak 3-4 évet, különösen az olcsóbbak.
2013. szept. 23. 08:46
5/7 anonim válasza:
Vizes porszívót az életben nem akarok többet látni. Belül egy csomó alkatrészről csüngött a vizes koszos szöszcsimbók, fujj. :)
2013. szept. 23. 13:27
6/7 gratulálok válasza:
Nos --a válasz ---tök mindegy ,mert dolgozni kell vele :-( egyébként meg tényleg tökmindegy ---atkátlanítani kell ? nekem pl sima van --porzsákos ---érdemesebb olyan porszívót nézni (vásárolni) ami a lehető legtartósabb--- 1 feladat --megnézed az interneten a you tube-on a teszteket --már ha van ilyen --aztán fórumokon tájékozódsz (többön is )én spec mindent így vásárolok ,hogy megnézek minden elérhető,olvasható ,video tesztes forrást a neten --- sok sikert ---de ne feledd ---még is csak dolgozni kell vele :-)
2013. szept. 23. 19:36
7/7 anonim válasza:
A titok a tisztitasban rejlik! A hepa szurot rendszeresen suritettlevegővel ki kell fujni es akkor örök élet plusz egy nap! Vizzel tisztitani nem ajanlom mert a por kepes ugy kikemenyedni mint a beton ami eltömi és csokkenti a szuro hatekonysagat! Szerintem a vizes porszivokon is van hepa szurő csak nem kap akkora szerepet!?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!