Érdemes venni vízforralót?
Eddig mikroban melegítettem vizet teához, nescafehoz,instant leveshez, de egyik ismerősömnél láttam a vízforralót használ.
Hogyan éri meg egy 2000 vagy 2200 Wattos vízforralóban vizet melegíteni a 850 Wattos mikróval szemben?
Ha nem csak egy-egy bögre vizet akarsz melegíteni, hanem pl. egy kancsónyit teához, akkor megéri.
De ha te csak arra használnád, hogy egy bögrével megmelegíts, akkor teljesen felesleges.
Általában tényleg csak napi 2 dl vízhez kellene.
Viszont télen mi is többször iszunk teát.
Ezt mikróban szoktam készíteni,kb 6-7 perc alatt forr fel benne a víz.
A vízforraló ennél rövidebb idő alatt forralja fel?
Nekem nagyon bevált a vízforraló, és nem csak melegítésre.
Szar a fürdőszobai vízmelegítőnk, így sokszor a vízforralóban forralok vizet mosogatáshoz, ha nem ér ide a konyhába a meleg víz. Ráadásul a vízmelegítő gázos, tavaly, amikor majdnem egy hétig nem volt gáz karbantartás miatt, a mikróban és a vízforralóban melegítettem fürdővíznek valót. A vízforraló harmad annyi idő alatt kétszer annyi vizet forralt, mint a mikró.
Szóval én azt mondom, bármi jöhet, jó, ha van egy kéznél.
1. vagyok Még nem mértem az időt, de szerintem 1 percnél nem több, amíg felforr 1 liter víz.
Régebben nekem sem volt és én is mikróztam a teához a vizet, de 6-7 perc kellett, így sokkal gyorsabb. De ha csak egy bögrével akarok, akkor most is a mikrót használom.
Ha csak egy bögre forró víz kell akkor a mikrót használd, ha több mint fél liter, akkor a vízforraló a nyerő.
A vízforralókban-fajtája válogatja-van egy minimális szint ami alatt nem szabad bekapcsolni, mert károsodhat a fűtőszál vagy a fűtőlap.Ez sokszor 3-4 dl vizet jelent, amit tök fölöslegesen melegítesz, ha nem használod fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!