Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Milyen mosógépet vegyek...

Milyen mosógépet vegyek felültőtős, előltőltős, Milyen márka? nektek milyen van? , Milyet ne?

Figyelt kérdés

2013. szept. 14. 14:43
 1/8 anonim ***** válasza:
Én a kis fürdőszoba miatt egy előtöltőset vettem: Hotpoin Ariston - akciós áron. Befért a konyhába a deszka alá. Nagyon csendes, kis fogyasztású. A felső töltésű megfelelne ha beférne a fürdőszobába. Jelenleg nem tudom mi a menő. Az mondják a szakik, olyat kell venni (az árban), melyet a garancia után nem sajnálnánk lecserélni.
2013. szept. 14. 15:24
 2/8 anonim ***** válasza:

Nekünk Whirlpool elöltöltős volt, aztán Fagor elöltöltős, most pedig kétszer Whirlpool felültöltős. Az első elég régi szerkezet, kb. 17 éves lehet, de nagyanyámnál különösebb gond nélkül működik. Utána volt a Fagor: egyszer adta be a kulcsot az ajtó körüli szigetelés, illetve utána egy fél évvel elkezdte félbehagyni a programokat. Jött a "szaki", kicserélte a vezérlést jó pénzért, de semmi változás - úgyhogy azt mondta inkább "dobjuk ki". Persze átnéztem, végigültem mellette egy mosást és sikerült kiderítenem hogy a szivattyúja a hibás, felforrósodik. Másik szakival kicseréltettük, azóta a vállalkozásunkban használjuk.

A Whirlpool felültöltőssel igazából gond nem volt, leszámítva hogy 2-3 év alatt elhasználódik a felső tekerőgomb belső része. Műanyag a gomb (mindegyiken egyforma van, fehér gomb kék jellel), míg belül a kapcsoló fogadórésze fém és a tekergetéstől a műanyag elkopik. Nem nagy összeg, kb. 3500 a gyári alkatrész, házilag egy csavarhúzóval és egy megfelelő méretű Torx szerszámmal cserélhető 10 perc alatt. Azért cseréltük le ugyanolyanra, mert már kezdett a párás környezettől hólyagosodni a lemez - na persze nem adtunk túl rajta, azt is használjuk (némi "karosszériajavítás" után) a már említett vállalkozásban, ahol sokat kell mosni. Viszont amint megjelennek az első hólyagosodások érdemes tenni ellenük, márkától függetlenül.

Szóval szerintem a felültöltős Whirlpool elég biztos választás és kevés helyet is foglal. Na meg komoly márka, amihez lesz pótalkatrész szükség esetén.

2013. szept. 14. 15:56
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha kis hely áll rendelkezésre, mindenképpen a felültöltős típus az ajánlott. Ugyan nem olyan elegánsak, mint elöltöltős társaik, de méretre kisebbek, keskenyebbek. Ezen kívül nem kell plusz helyet hagyni arra sem, hogy ajtaját kinyissuk.

Biztosan sokakkal előfordult már, hogy a gyermek vagy házastárs egy-egy ruhadarabja már a mosóprogram elindítása után kerül a szennyes kosárba. A felültöltős mosógépek nagy előnye, hogy a mosás megállítható, így könnyedén behelyezhetőek a kimaradt ruhák.

Ha többen élünk a háztartásban és fontosnak tartjuk, hogy mosógépünk elegáns is legyen akkor az elöltöltős mosógép a jó választás, ezek a mosógépek ugyanis nagyobb mosókapacitással rendelkeznek.

Nagy előnyük társaikkal szemben, hogy kevesebb vizet és energiát használnak, jobban centrifugálnak.

Hátrányaikat az alábbiakban lehetne felsorolni: drágábbak, nehezebbek és jobban gyűrik a ruhákat társaiknál. Sokaknak fontos lehet az is, hogy kényelmesebben be, illetve kipakolható egy felültöltős mosógép, hiszen nincs szükség görnyedésre.

2013. szept. 14. 16:00
 4/8 anonim ***** válasza:
#3 - azért a felültöltős dobjának aljáról kihalászni a zoknikat is jó kis nyújtógyakorlat... :P :D
2013. szept. 14. 16:04
 5/8 anonim ***** válasza:
#4: az igaz :) Nekem szerencsére még sosem kellett :)
2013. szept. 14. 16:09
 6/8 anonim ***** válasza:
6. éve van felültöltős Electrolux-om, soha semmilyen tekerő meg ilyesmi nem kopott rajta, szerelő még nem is látta. És esélytelen bármilyen zoknit mellédobni, mert nem tudod...
2013. szept. 15. 01:04
 7/8 anonim ***** válasza:

Hajdú felültöltős a legmegbízhatóbb. Árulják őket, persze, újabbakat, de nagyon jók.

Nekünk fagor elöltöltős mosógépünk van (fagor fe-2011) és 3-4 alkalommal állt meg 11-12 év alatt. Hetente 3-7 adagot mostunk/mosunk benne. De pechünk van, mert épp ma adta be a derekát. (kb 1 órája hibásodott meg) Ha kell a hely, akkor felültöltőset vennék, aminek nagy a centrifugája. Abból is hajdút

2013. szept. 15. 15:02
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat
2013. szept. 15. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!