Mi fogyaszt több áramot? Egy mosogató gép, vagy egy régi 5l-es kis villany bojler?
Röviden: Valószínűsíthető, hogy a kis vízmelegítő többet fogyaszt, mint a gép. De nem biztos. A körülményektől függ.
Mennyi melegvizet használsz el mennyi mosatlanhoz? (Ez a kulcskérdés)
Ez viszonylag jól mérhető. Ha a bojler fogyasztását nem tudod megmérni, ebből lehet következtetni.
Véleményem szerint mindenkinek magánügye, hogy egy nagy háztartási gépbe való beruházást időmegtakarításnak tart-e, vagy sem.
(A bekerülési összegért és működtetésért pénzt kell kiadni, aminek megkeresése időt vesz el)
Valamint a közhiedelemmel ellentétben: A villanybojler vízkövesedése nem befolyásolja jelentősen annak fogyasztását! (Ez fizikai tény)
Azt viszont okozhatja, hogy kevesebb melegvizet tudsz belőle kivenni.
De nem a gép ellen beszélek! Nekem van mosogatógépem. (Jól szolgál.)
Köszönöm a válaszod!
Hát,a villany bojlert kipucoltattuk a télen,előtte 8kw fogyott napi szinten,utána már csak 4 kw,úgy,hogy ugyan azok az elektromos berendezések mentek,ugyan annyi ideig. De szólt aki kitakarította,hogy nem tudta rendesen...
A Párom inkább egy új villanybojler mellett van... Nem tudom,hogy az kevesebbet fogyasztana e...
Könnyen lehet, hogy a párodnak igaza van.
4kwh/nap? (havi 5000Ft)
Ennyivel egy 50 literes bojler is elmegy.
Ha attól csökkent ennyit a fogyasztás, akkor ott már nagyon nagy baj volt vele.
(Ezt a gép napi 4x12=48 teríték mosogatása esetén fogyasztaná el.)
Jó lenne megmérnetek a vízmelegítő fogyasztását. Akkor azonnal láthatjátok a mérleget.
Falicsatlakozóba dugaszolható kis forróvíz-tárolótok van? Mert akkor könnyen megmérhető egy kis "konnektoros" mérővel.
Vagy rögzítetten van bekötve?
(A mosogatógépeknél gyárilag megadott fogyasztási értékek valósak.)
most 4 kw, úgy, hogy ugyan azok az eszközök mentek? Nézd csak mit találtam neked:
Hajdú villanybojler 120 liter és 1,8kW. AZ nagyon kevés. Érdemesebb lenne már egy újat venni (szerintem). A mosogatógépet pedig zsúfolásik tegyétek tele, úgy a leghatékonyabb. A párodnak igaza van! új villanybojlert kell venni, megéri. (szerintem)
Kedves előző!
"kW" nem egyenlő "kWh" !!!
Még ha sokan (ahogy a kérdező is) tévesen kW-t írt mint fogyasztás.
A hivatkozott forróvíztároló (bojler) nem napi 1,8kWh villanyt fogyaszt, hanem 1,8kW a teljesítménye.
A hivatkozott forróvíztárolóhoz:
Ha naponta egyszer felhasználjuk a teljes tartalmát, akkor a következő fogyasztással kell számolni:
teljesítmény x felfűtési idő:
+készenléti energia
1,8kw x 4,2h = 7,56kWh
+ 1,5kWh/24h
= 9,06kWh / nap = ~ 490Ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!