Hűtőszekrényben csöpögő hangot hogyan lehetne megszüntetni?
Nemrég vettem egy használt hűtőt, jól működik, egyetlen baj vele, hogy amikor éppen bekapcsol, kb fél-egy percenként egy olyan hangot hallani, mintha pl a mosogatóba cseppenne a víz, de akár a csettintéshez is hasonlíthatnám a hangot.
Sehol nincs lyuk, vagy pocsolya, vagy ilyesmi.
Elég idegesítő, még úgy is, h 2 ajtóval arrébb alszom. Mi lehet a baja? Hogy lehetne ezt megszüntetni?
Az a vízgyűjtő tálca a motor tetején van,hogy hője el tudja párologtatni a vizet-a motor pedig pedig mindig hátul,legalul.
Hogy mi csepeg ilyen hangosan azt nem tudom,esetleg nem csak a hűtő hátoldalán lévő rácsos csőhálózat mozog és ütődik hozzá valamihez ahogy a motor rezegteti? Gumiszalagok és gumibakok tartják és ha öreg a gép akkor elszakadhatnak,kieshetnek.
köszi az eddigi válaszokat. megtaláltam azt a gyűjtőrészt, sajnos nem az adja a hangot, egyértelműen felül, kb a fagyasztó magasságában, valahol "belül" lehet a hang forrása. a fagyasztó közepén van egy kis "dudor", ami szintén le van takarva azzal a szigetelőanyaggal, amivel a teljes hátulja. azon a tájon hallom a hangot, de a csőhálózatot se tudom kizárni. akár olyan pattogásra is lehetne hasonlítani a hangot, amit a fűtőtest ad ki hőtáguláskor, de mindenképp hallani valami folyadékot is. :)
nem ér hozzá semmi semmihez. így valami tipp esetleg? drága dolog lenne a javítása? erre azért nem hívnék ki egy szerelőt, mert kiröhög, és aztán jön a 4000+áfás számla :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!