Ha a vásárlás másnapján visszaviszem, mert nem tetszik, visszafizetik az Auchanban a háztartási kisgépek árát?
Kérdező, te adnál teljes árat egy olyan lészülékért, amit előtted más már kibontott, kipróbált, végigtapogatott, és úgy ahogy visszacsomagolt ?
Ha nem, akkor ezzel az eredeti kérdésre is válaszoltál.
3 napon belül elállhatsz a vásárlástól, akár megbánás jogcímen is. 8 napon belül ha az interneten vásároltál.
Nyugodtan vidd vissza.
Nem állhatsz el. A három nap réges-rég volt, csak mindenki szeret rá emlékezni. Ma már nincs.
Csak a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet alapján lehet elállni netes vásárlás esetén az átvételtől számított 8 napig.
a fogyasztóvédelmi hatóság oldalán ez olvasható:
Mi az az elállási jog?
Az elállási jog azt jelenti, hogy az interneten megkötött szerződéstől jogszabályi felhatalmazás alapján egyoldalúan visszaléphetünk és a termék visszaküldése esetén követelhetjük a kereskedőtől az általunk kifizetett összeg visszatérítését. Az elállási jog kompenzálja azt, hogy a vásárlás előtt nem volt lehetőségünk a termék megvizsgálására, kipróbálására, illetve üzembe helyezésére.
Tehát nem lehet elállni, csak azért mert meggondoltad magad.
Előzőnek piros kéz ment.
Na akkor én is válaszolok.
Én az Auchanban dolgozom, vevőszolgálaton. Nem 3 nap, meg 72 óra, meg stb, hanem 30(!) nap!!! Az Auchannak van egy ilyen privilégiuma, úgy hívják téves vásárlás, és 30 napig visszafizetjük a termék árát, ha az eladható állapotban van./ nem lehet beépített, telepített, stb./ De ha a csomagolás ép, akkor simán 30 napig visszafizetjük mindennek az árát.
Én a teszkóban jártam úgy, hogy vettem energiatakarékos izzót, hazamentem, kipróbáltam. Nem tetszett a fénye és visszavittem, hogy vennék másikat, ráadásul drágábbat. Egyik nap az információs csaj azonnal segített, semmi gond nem volt, egy másik alkalommal egy másik csaj meg azonnal elküldött a francba. Így kivártam, míg megint "az" a csaj dolgozik, és ugyanúgy aranyosan segített.
Szabályok mi?
Mindenki úgy él vissza vele, ahogy csak tud...
Ki a fenének lett volna kedve ott kabarézni, meg jegyzőkönyv, stb. mikor egy pár perces dolog lenne normális esetben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!