Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Miért nem kapcsol ki a hűtőm?

Miért nem kapcsol ki a hűtőm?

Figyelt kérdés
Két hete vettem egy Zanussi hűtőt, tökjó, jól hűt, szerintem keveset is fogyszt, kb 1,4 kwh/nap, viszont ha 4-esről letekerem 1-esre, nem kapcsol ki. Azonnal ki kéne ilyenkor kapcsolnia, nem?
2013. júl. 5. 18:35
 1/2 DJozso válasza:
Nem feltétlen. A doksijában le van írva, hogy az adott gombállás milyen hőmérsékletnek felel meg, ha a hűtőben a hőmérséklet magasabb, nem fog leállni.Általában van egy 0 állás, ahol kattan is a hőfok szabályzó gombja, ott meg kell állni a kompresszornak.
2013. júl. 6. 01:17
 2/2 anonim ***** válasza:

Az is lehet, hogy van benne valami védelem, hogy bizonyos időnek elkell telnie, hogy arra a funkcióra álljon át, amire tetted.

Ezzel akadályozzák meg, hogy pl. ha egy kisgyerek tekergeti, akkor ne kapcsoljon ki-be a hűtő. Vagy ha például nem vagy otthon, és áramszünet van: nem kapcsolgat ki-be a hűtő.

Amikor hazahoztuk a Samsung hűtőnket nem kapcsolt be. Vártam 3-4 percet, semmi reagálás. Már éppen jelezni akartuk a boltnak, hogy hibás, amikor 5 perc után kapcsolt be.

A klímáknak is van elektronikus védelme, hiába nyomkodja valaki össze-vissza, nem fogja azt csinálni, amit éppen nyom.

2013. júl. 8. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!